15 Temmuz darbe teşebbüsünün üçüncü yılını idrak ettik.

Önce Sayın valimize; himayelerinde gerçekleştirilmiş Samsun'daki kutlama programından dolayı minnet ve şükranlarımızı arz ederek yazımıza başlamak istediğimizi belirtmek istiyoruz.

Türkiye'de kutlama programları çerçevesinde geç saatlere kadar törenler, konuşmalar yapılmış, hatimler indirilmiş, Fatihalar okunmuş ve dualar yapılmıştır.

Daha bir anlam kazandıran ise salaların okunması olmuştur.

15 Temmuz'un zararlarının İslamcı camia tarafından yeterince sorgulandığını söyleyemiyoruz.

15 Temmuz'un, çağdaş İslami hareketler için yeni bir milat olduğunu söylememiz gerekir. Eğer bunu söyleyip kendilerini yeni baştan dizayn etmezlerse birçok şaibelerden kendilerini koruyamazlar. Uzaklaşmakta olan kitleleri eviremezler.

15 Temmuz, hoşgörü boyalı, din kılıflı bir cinayetin adıdır.

15 Temmuz, aziz milletimizin genç beyinlerinin nasıl sulandırılabileceğinin somut göstergesidir.

15 Temmuz, insanoğlunun inancının memleket zararına ve bazılarının da çıkarlarına nasıl alet edilebileceğinin canlı tanığıdır.

15 Temmuz, giderek Türkiye'deki dini cemaatlere yönelik bir suikasta dönüştürülmeye çalışılarak güvensizlik oluşturulmuştur.

15 Temmuz bahane edilerek insanımızın dini cemaatlerin şahsında din ve din adamlarından uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır.

15 Temmuz, aziz milletimizin maddi ve manevi değerlerinin ve referanslarının zaafa uğratılmasıdır.

15 Temmuz, bahane edilerek Müslümanlar ırgatlaştırılmaya çalışılmaktadır.

15 Temmuz hain girişimi bahane edilerek bütün dini cemaatler devlet ve millet düşmanı gösterilerek onların şahsında İslam dinine düşmanlık yapılmaktadır. Dünün Marksistleri, komünistleri, solcuları ve liberalistleri bugün bir anda devlet kurtarıcıları ve de din- cemaat düşmanı oldular. Yetkililer ve de milletimiz bu oyunu görmelidir.

15 Temmuz, İslam'ı ve Müslümanları temsil etmiyor ki, sonuçların faturasını da diğer dini cemaatlere ve Müslümanlara yüklemiş olalım. Herkes bilir ki, Gülen hayatında kendi dışındaki dini cemaatlere ve hatta dini tandaslı siyasi partilere yüz vermemiştir. Böyle bir durumda 15 Temmuz'un sonuçlarını diğer dini cemaatlere yaymak bir cehalet değilse mutlak anlamdan bir kasıttır. Ülkeye yazıktır ve zarardır. Mevcut iktidarın altını oymaktır. Selam ve sevgi ile…[email protected]