Canımızı acıtan öfkemizi büyüten şehit haberleri maalesef yeniden gelmeye başladı. Bir kaç gündür neler oluyor dedirten yeni şehit haberleri alıyoruz. Gün geçmiyor ki canımız acımasın, öfkemiz büyümesin. Bu defa da Bitlis Merkez Jandarma Komutanı Binbaşı Zafer Akkuş'un şehadet haberi Samsun'un Asarcık ilçesindeki baba evine ateş topu olup düştü.

Olayla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Bitlis-Merkez ilçesi Çalıdüzü köyü sınırları içinde, Yanmış Sırtları Üs Bölgesi'ne intikal halinde olan korucu aracının PKK terör örgütü tarafından önceden yerleştirilmiş EYP'nin infilak ettirilmesi sonucu, Merkez İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Zafer Akkuş şehit olmuştur" dendi.

Aslında bu hain olayın özeti her zamanki gibi net yaşanan PKK terör örgütü vahşeti ve kalleşliğidir. Samsunlu kahraman bir askerimiz daha her şeyden vazgeçip vatanımız, bayrağımız ve milletimiz (Türk Milleti) için şehadet şerbeti içip Samsun'a büyük bir gurur bırakmış oldu. Milletçe kendisine ve ailesine hem borçlu hem de minnettarız. Tarifsiz acılarla yüreklerimizi yakan PKK terör örgütüne olan kinimiz her geçen gün artarken asla öfkemize yenik düşmüyoruz, asla hainleri sevindirmiyoruz. Ateşin düştüğü yerde olmanın tarifsiz üzüntüsü ile şehit acısını bir kez daha iliklerimize kadar hissediyoruz. Zannedilmesin ki ateşin düştüğü yerde olmak kolaydır. Şehit Jandarma Binbaşımız Zafer Akkuş'un acı haberini alan 75 yaşındaki Babası Emekli Astsubay Rüştü Akkuş öfkesine hiç yenilmeden bakın ne diyor: 'Vatan için ölünmedikçe bu vatan var olmaz.' Gerçekten çok doğru bir söz. Yüreği şehit ateşi ile yanan acılı bir babanın bu sözleri söylemesi sıradan bir duruş, sıradan bir tavır değil. Şehitlerimiz kahramanlıklarıyla, aileleri ise onurlu duruşlarıyla her zaman gururumuz olmaya devam ediyorlar. Hiç şüphe yok ki şehit ateşinin düştüğü yer olan Samsun'un Asarcık ilçesi şehit ateşi ile yandı, kavruldu. Buna sebep olanlar acaba emellerine ulaşabileceklerini mi düşünmektedir? Hepimiz biliyoruz ki, bunlar boş hayaller. Şehidimizi cennete uğurlamaya gelen binlerce insan hainlere tokat gibi cevap vermiştir. Türk milleti bu coğrafyada sonsuza kadar var olmaya devam edecektir. Bunun içinde gerektiğinde şehit, gerektiğinde gazi olmasını bilmektedir. Bunun için ödenmesi gereken bedel şehitlerimiz ve gazilerimiz tarafından seve seve ödenmektedir. Nice kahramanlar bu uğurda hayallerini ve sevdiklerini yarım bırakıp şehadete koşmuş ve koşmaya devam etmektedir. Samsunlu Şehit Jandarma Binbaşı Zafer Akkuş'un yaptığı da işte tam budur. Bu kahraman şehidimizin de önünde saygıyla ve minnetle eğiliyoruz. Biliyoruz ki şehit binbaşımıza ve diğer tüm şehitlerimize çok şey borçluyuz.

Binlerce insan bir kez daha 20 Temmuz 2019 günü Samsun'un Asarcık ilçesinden kahraman şehidimiz Jandarma Binbaşı Zafer Akkuş'u vatan toprağına emanet etmenin buruk gururunu yaşadı. Şehidimizin ailesi ise tümden dik durdu, hainleri asla sevindirmedi, katılanlarda sevindirmedik. Dualar eşliğinde, silah arkadaşlarının omuzlarında Şehit Jandarma Binbaşı Zafer Akkuş'u şehitler tepesindeki nöbetine uğurladık. Uğurlar olsun Şehit Binbaşı Zafer Akkuş. Güle güle gül yüzlü şehit binbaşım. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet, ruhu şad olsun. Başta acılı ailesine olmak üzere Türk milletine başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun.