Ankara Büyükşehir Belediye Başkan'ından söz ediyoruz.

Soyadı, 'YAVAŞ' olmasına rağmen hızlı hareket etti. Hemen kılık kıyafet yönetmeliğini uygulamaya koydu.

Daha başka bir ifade ile iktidara kapak yaptı.

Okullarda çocukların var olan kıyafet serbestliği / özgürlüğü kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan babalarında ve öğretmenlerinde yoktur ve olmayacaktır.

Sayın Mansur Yavaş, 25.10.1982 tarihli ve 17849 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan personelin KILIK VE KIYAFETİNE DAİR YÖNETMELİĞİN ERKEK PERSONEL için tanımlanan şekline dayanarak kendince çalışanlarına çekidüzen vermeye çalışmaktadır.

Buna göre, 'Elbiseler temiz, düzgün, ütülü, sade, ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı olacak. Sandalet veya atkılı ayakkabı yasak. Ayakkabılar temiz ve boyalı olacak. Bina içinde ve görev yerinde baş daima açık olacak.

SAYIN YAVAŞ, DEVRİM YASASINA GÖRE DIŞARDA DA HERKESİN (KENDİSİ DAHİL) ŞAPKA TAKMASI GEREKTİĞİNİ UNUTMUŞTUR!

Devam edelim: Kulak ortasından aşağıda favori bırakmak yasak.

Saçların, kulağı kapatması yasak. Saçlar enseden gömlek yakasını aşmayacak. Saçlar temiz, bakımlı ve taranmış olacak.

Her gün sakal tıraşı olunacak ve sakal bırakılmaz.

Ha bir de bıyık standardı vardır: Bıyık tabii olarak bırakılır. Bıyığın uzunluğu üst dudak boyunu geçmesi yasak. Bıyık üstten alınmaz. Yanları üst dudak hizasından kesilir. Kravat takılır. Kravatı kapatacak şekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterlerin giyinilmesi yasak.

Artık memur müşterilerini yanlış tıraş etmemeleri için bu genelgeler berberlere de gönderilir. Ya da zorunlu bulundurulması gereken bildirimler sınıfına sokulabilir. Hani, 'SİGARA İÇMEK YASAK ' bildirimi gibi.

Ne güne kaldı ya Rabbi!

Devlet, öğrencime kılık kıyafet serbestliği tanıyor, bana tanımıyor. Devlet, okuldaki çocuğuma kılık kıyafet serbestliği tanıyor, memur olarak bana tanımıyor. Devlet, kazma- kürek çalışan işçiye kılık kıyafet serbestisi tanıyor fakat masada bilgisayarın başında oturana tanımıyor.

Garabetin bu kadarı da fazla değil mi Sayın Mansur Yavaş…

Selam ve sevgi ile…

[email protected]