Son aylarda şehit haberleri gündemin gerisinde kalsa da can yakmaya devam ediyor. Hiçbir şehit haberini gündemin gerisinde bırakma hakkımız yok. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan 34. Hudut Tugayı 5. Hudut Tabur Komutanlığı sorumluluk sahasındaki Irak'ın kuzeyi Avaşin bölgesinde 9 Temmuz 2019'da PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain terör saldırısı sonucu Muğla - Dalamanlı Hava Savunma Üsteğmen Emre Kargın şehit düştü. Hain saldırı duyulur duyulmaz Üsteğmen Emre Kargın'ın baba evinin önüne yetkililer tarafından asılan dev Türk bayrağı şehit acısının Dalaman'daki yeni adresini işaret etti. Haberi duyan şehit babası Mehmet Kargın, 'Milletimizin başı sağ olsun. Vatanımıza ve milletimize bir oğlan feda ettik. Diğer türlü yapabileceğimiz hiçbir şeyimiz yok' dedi. Ama yüreğindeki tarifsiz acı hiç sönmeyecek bir ateş topu olup, o babamızın bedenine de sonsuza kadar yerleşti.

PKK'lı teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda şehit olan 2 askerden birisi olan Hava Savunma Üsteğmen Emre Kargı 27 yaşında, bekar olup, çakı gibi bir askerdi. Kahramanımız, hayalleriyle birlikte şehit düştü. Tıpkı diğer kahraman şehitlerimiz gibi vatan için her şeyden vazgeçti. Canını ve kanını vatanı için hiç tereddüt etmeden verdi. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen törenden sonra Türk bayrağına sarılı şehitlerin naaşları önce helikopterle Yüksekova'ya oradan da uçakla memleketlerine gönderildi. Şehit Üsteğmen Emre Kargın'ın naaşı Muğla'ya, şehit Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Mertoğlu'nun naaşı da Burdur'a uğurlandı. Şehitlerin memleketleri şehit acısı ile yandı, kavruldu. Şehitlerin memleketlerindeki yürek yangını ve yas bütün acıları solladı. Kahraman Üsteğmen Emre Kargın geceyi memleketi Dalaman'da Devlet Hastanesi morgunda geçirdi. 10 Temmuz 2019'da sabah helallik için iki katlı baba evinin önüne getirildi. Babaevi şehit ateşinin şiddetli düştüğü yerdi. Gözyaşları sel oldu. Şehidin acılı annesi Saadet Kargın'ın, "Oğlum ne olur bırakıp gitme. Benim biricik yavrum" sözleri dağları taşları bile sızlattı. Kolay değildi bir annenin biricik yavrusunu sonsuzluğa uğurlaması, yürekler şehit acısına dayanamadı. Teröre ve destekçilerine başta Dalaman'da olmak üzere bütün Türkiye'de duyarlı insanlar tarafından lanet üstüne lanet okundu. Herkes tek bir duada birleşti. 'Bu son şehit acımız olsun' diyen diller susmadı. Gerçek yine acı yüzünü gösterdi ateş düştüğü yeri tam anlamıyla yaktı ve kavurdu.

Güle güle şehidimiz. Güle güle kahraman Hava Savunma Üsteğmen Emre Kargın. Güle güle annesinin biricik yavrusu. Şimdi şehitler tepesinde sonsuza kadar dalgalanan ay yıldızlı şanlı bayrak olmanın şerefi ile övüneceksin. Bu yüzden Türk milleti sana minnettar olacak. Bileceğiz ve görüyoruz ki, şanlı bayrağımız tüm şehitlerimiz sayesinde gönderinde özgürce dalgalanıyor. Ruhun şad, mekanın cennet olsun. Başta şehidimizin ailesinin ve yüce Türk milletinin başı sağ olsun. Başımız sağ olsun. Minnettarız.