Bundan tam 35 yıl önce 15 Ağustos 1984'de bölücü terör örgütü PKK, Siirt'in Eruh ilçesine ilk baskınını gerçekleştirdi. Jandarma Er Süleyman Aydın nöbet tutuyordu, ihanetin ilk kurşunları şehit etti. Erzincan'ın merkeze bağlı Mertekli köyünden, 21 yaşındaydı. Şehadetinin üzerinden 35 yıl geçti. Ne acıdır ki bölücü terör halen devam ediyor. PKK terörünün ilk kıydığı canın Jandarma Er Mustafa Aydın olduğunu bilen var, bilmeyen var. Şu bir gerçek ki ilk şehidimiz olan Jandarma Er Mustafa Aydın, Türk milleti tarafından unutulmamıştır. Ama bu konuda daha ilgili ve duyarlı olmak zorundayız. O günleri unutursak bu günlerin kıymetini bilemeyiz. Terör nedeniyle şehadete koşan ilk şehidimiz Jandarma Er Süleyman Aydın'ı unutursak ihanete malzeme taşırız. Unutmuyoruz, unutulmasını, unutturulmasını istemiyoruz.

Türk milleti 35 yıldır bölücü teröre evlatlarını şehit veriyor. Bölücü hainler ne yaparsa yapsınlar emellerine ulaşamıyor. Çünkü helal süt emmiş kahraman vatan evlatları hainlere fırsat vermemek için gece gündüz demeden bu coğrafyada nöbet tutmaya ve bedel ödemeye devam ediyorlar. Onların sayesinde bölücü hainler nefes alamaz hale geldiler. En küçük bir zafiyet bölücü hainleri harekete geçirebilir. Bu yüzden asker, polis ve güvenlik korucularımız elleri tetikte görevlerini hassasiyet içerisinde yapıyorlar. Hepsine minnettarız ve çok şey borçluyuz. İlk terör şehidimiz olan Jandarma Er Mustafa Aydın, hainlere bu ülkeyi bölmenin, bu milleti ayrıştırmanın kolay olmayacağını ve hatta imkansız olduğunu gösteren kahraman bir şehidimizdir. Bu uğurda onun yürüdüğü şehadet yolundan yürüyen binlerce şehidimizin olduğunu unutmuyoruz. Biliyoruz ki bu ülkede helal süt emmiş Mustafa Aydınlar bitmiyor. İçimizdeki birtakım hainler bundan hala ders almamakta dirense de sonları hüsran olmaya devam edecektir. Bu yüzden Mustafa Aydınları unutmuyoruz. Bu vatan onların sayesinde vatan olmaya devam ediyor. Türk milletinin mezarını kazamaya kalkışanlar Eruh'ta karşılarında Mustafa Aydın'ı bulmuşlardır. Türkiye onların sayesinde hainlere geçit vermiyor.

Şehit Jandarma Er Mustafa Aydın kimsenin düşmanı değildi. Anadolu'nun bağrında yetişmiş tertemiz bir vatan evladıydı. Yaşamında ilk kez askerlik görevini yapmak için Siirt'in Eruh ilçesinde bulunuyordu. Eruh'ta babasının, tarlası yoktu, işyeri ve evi de yoktu. Onu oraya getiren vatan borcuydu. O kahramanımız, başta Eruh halkı olmak üzere Türk milleti huzur içerisinde yaşasın diye nöbet tutuyordu. Hiç tanımadığı, hiç görmediği hainler tarafından şehit edildi. Anasının babasının biricik evladıydı. Umutları, hayalleri vardı. Tertemiz yüreği ve kendi güzel bir insandı. İnsan evladıydı. Ama ihanete koşanlar çıldırmıştı, gözleri dönmüştü, Türkiye'yi bölmek ve parçalamak hayali ile yola çıkmışlardı. Çıktıkları ihanet yolu kanlı bir yoldu, önlerine çıkan herkese kurşun sıkıyorlardı. Jandarma Er Mustafa Aydın, kale gibi dikildi karşılarına 'hayır' dedi. Mustafa Aydın 'vatan sağ olsun' diyerek en büyük bedeli canı ile ödedi. Teröre verilen ilk şehidimiz Jandarma Er Mustafa Aydın'ı unutmayalım, unutturmayalım. Şehadetinin 35. yılında bir kez daha şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz ruhu şad mekanı cennet olsun. İnanıyorum ki Mustafa Aydınlar unutulmaz. Unutursak vebali ağır olur.