1071 MALAZGİRT zaferinin yıldönümündeyiz.

Malazgirt Savaşı, inanmış bir avuç Müslüman ile dönemin süper gücü Bizans arasındaki ölüm- kalım savaşıdır.

Ve Türkiye bugün de 1071 yılının aynı haçlı zihniyetin saldırısı altındadır. Bu saldırıdan kurtulmak için Malazgirt ruhuna ihtiyaç vardır.

Türkiye haçlıların sosyal, ekonomik, askeri ve kültürel kuşatması altındadır. Bu kuşatmayı yarmasının tek bir yolu vardır: O da düşmanın sahip olduğu sosyal, ekonomik, askeri ve kültürel silahlarından daha üstün donanıma sahip olmaktır.

Bunu başarmak için topyekûn seferberliğe ihtiyaç vardır. Bunlar hamasi konuşmalarla değil, çalışmakla elde edilir.

Malazgirt ruhunu tespit etmek için bizler, Malazgirt Savaşı öncesinde yapılan hazırlıklara, dualara ve konuşmalara bakmamız gerekir.

Sultan Alp Arslan'ın savaşı, tasarlanan günden bir gün sonraya bıraktıran Namaz Hocası'nın ifadeleri son derece önemlidir. O diyor ki: 'Bugün bekle ve acele etme. Yarın Cuma günüdür. Bütün dünya Müslümanları namaz kılacak ve senin zaferin için dua edeceklerdir…'

Alp Arslan'ın ordusu bütün bir ümmetin duasını alacak kadar ümmetin gönlünde taht kurmuş, ümmetin umudu, mazlumların sığınağı olmuştur.

İkinci önemli unsur Alp Arslan'ın ve ordusunun dualarında saklı büyük davadır. Onlar, Müslümanların Bedir'de yaptıkları, 'Ya Rabbi! Biz bu savaşı kaybedersek sana ibadet edecek ve senin için cihad edecek insanlar kalmaz' duasını tekrarlamışlardır.

Malazgirt Savaşı'nda Bizans'ın nihai hedefi Anadolu'yu Müslümanlardan temizlemekti. Sultan Alp Arslan'ın ordusu bunun için ölüm- kalım sınırındaydı. Biz millet olarak bu duayı Çanakkale'de, Dumlupınar'da da tekrar ettik.

'Şu kopan fırtına Türk ordusudur ya Rabbi. / Senin uğrunda ölen ordu budur ya Rabbi.

Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın, / Galib et, çünkü bu son ordusudur İslam'ın.'

Sultan Alp Arslan orduya yapmış olduğu konuşmasında da buna işaret ederek;

'Ey Müslümanlar'! Bu savaş İslam'ın kaderini tayin edecektir… Hep Müslüman kardeşleriz' demiştir. İşte Malazgirt ruhunun esası Allah (cc)rızası, Müslümanların duası ve İslam kardeşliğidir.

Bu din ve bu vatan için şehit ve gazi olanlara selam ile…[email protected]