Yazımızın başlığının tamamı şöyledir: İmam Hatip okullarını sorgulayarak biz mi düzelteceğiz yoksa başkaları gelip istediği gibi mi?

Dört çocuğumun üçü İmam Hatip ve ilahiyat mezunudur ve üçü de alanlarında akademik kariyer yapmaktadır Bu nedenledir ki bu sorunun cevabı son derece önemlidir

Müslümanların dini yayma noktasında AK PARTİ iktidarı döneminde sahip oldukları özgürlüklerin hiçbirine sahip olamamışlardır. Ancak hiçbir dönemde de din ve dini kurumlar bu denli istismar edilmemiştir. İstismar edilen kurumların başında da İmam Hatip okulları gelmektedir.

İmam Hatip okullarının içi olduğu kadar dışı da istismar edilmiş, ne yaptığı belli olmayan İmam Hatip platformları sıçrama tahtası olarak kullanılarak birer ikbal platformuna dönüştürülmüştür.

Türkiye'de bu alanda iki tüccar tabakası oluşmuştur. Bunlardan birincisi DİN, diğeri ise İmam Hatip okulları ve mezunlarıdır.

Yıkıcılar her yer İmam Hatip okulu ile doldurulduğu propagandası yaparlar. Sayıları 28 Şubat dönemini aşsa bile öğrenci sayısı o dönemi aşmamıştır. Üzerinde durduğumuz NOKTA, SAYI DEĞİL KALİTEDİR.

Her türlü devlet ve millet imkanlarına sahip İmam Hatip okullarında ciddi kalite sorunları vardır.Bu konuda iki örnek olayı paylaşmak istiyoruz: Bunlardan birinci eğitim kalitesi, diğeri de öğretmen davranışlarıyla ilgilidir.

Bir yaz tatilinde bir vakıfta fahri olarak çocuklara Ku'an dersi verdim. Kur'an öğrettiğim çocukların birini İmam Hatip ortaokuluna yönlendirdim. Çocuk ortalamanın üstünde bir zekaya sahip ve arasıra da yazılı öncesinde okuldaki Arapça derslerine yardımcı oldum. Bu çocuk İmam Hatip ortaokulunda üç yıl yani sekizinci sınıfa kadar okudu. En son ders verdiğimde gördüm ki, bu çocuk ne üç yıl önceki seviyesinin altındadır.

Çocuk bütün derslerinde başarılı fakat Kur'n-ı Kerim'de üç yıl öncesinin altında. Ve bu kadarına pes diyoruz.

Gelelim diğer örneğimize: Meslekçi bir öğretmen, sınıfta çocuklar çok konuşuyor diye 90- 100'ün altında not almayan sınıftaki çocukları cezalandırma amacıyla hepsinin sözlü notunu 60 puan veriyor. Niçin yaptın, sorusuna da utanmadan, 'akıllansınlar, nitekim de biraz sustular' cevabını veriyor.

İmam Hatip ortaokullarında İmam Hatip liselerine giden öğrenci sayısına bakarak ders almıyor muyuz? 440 puanla öğrenci alıp 300 puanla üniversiteye gönderen öğretmen ve yöneticiye hiçbir şey söylenmeyecek mi? Biz söylemezsek bir gün başkaları söyler. Bunun farkında olalım Selam ve sevgi ile…[email protected]