Bu coğrafyada ya istiklal ya ölüm diyerek işgal ve esaret zincirini kıran asil milletin adı Türk Milletidir. Türk milletini kendi vatanında esaret zindanlarına atmak için bir ve beraber olan Türk düşmanları elbirliği ile işgal ettikleri vatan topraklarından Türk milletinin en sert tekmeyi yiyerek kaçmışlardır. Türk düşmanlarının ,onun işbirlikçilerinin vatan topraklarından kaçışı ise Türk Milletinin bu coğrafyada küllerinden yeniden dirilişidir. Bu kutsal dirilişe önderlik yapan ise Büyük önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'tür. Biliyoruz ki Anadolu'yu emperyalist düşmanların kirli işgalinden kurtaran Türk Milletinin bağrından çıkardığı Başkomutan Atatürk ve silah arkadaşları gibi kahraman vatan evlatlarıdır. Bunları en basit anlatımla üzerine basa basa tekrarlıyorum çünkü biliyoruz ki içimizde bu zaferi küçümseyen bir takım hainler var. Bu yüzden 30 Ağustos Zafer Bayramının sıradan bir bayram olmadığını bütün Türk milletini ilgilendiren zaferlerle dolu büyük bir bayram olduğunu anlatmak zorundayız. Bu bayram 97 yıl önce Türk Milletine Zaferlerle armağan edildi.

Türk milletinin işgale ve esarete teslim olmayacağı açık ve net bir şekilde vatan toprağında bütün dünyaya gösterilmiştir. Bu vatan işte böyle kurtarılır diyerek Anadolu'da destan yazılmıştır. O destanın kahramanı ise Türk milletinin kendisidir. Binlerce isimsiz kahramanın şehadet şerbeti içerek ,kanını akıtarak yazdığı destan sayesinde yoksulluğa yokluğa imkansızlığa rağmen Türk milleti yeniden dirilmiş ve ayağa kalkmıştır. Ecdadımız özgür ve bağımsız bir millet olmanın bedeli neyse onu ödeyerek emperyalist işgalci düşmanlarımızı kutsal vatan toprağından söküp atmıştır. Türk milletinin yeniden dirilişine giden yolda herkes ama herkes gücü yettiği oranda gücünü birleştirerek kadınlar, yaşlılar bazen de çocuklar dahil işgal kuvvetlerine karşı her cephede dimdik durmasını bilmiştir. Bu vatanı kurtarmak için yapılması gereken her türlü fedakarlık ,her türlü özveri vatan evlatları tarafından yapılmıştır. Onlar canlarını, mallarını ,geride bıraktıklarını düşünmeden düşmanın üzerine kararlılıkla ,inançla yürümüşlerdir. İsmi bilinen, ismi bilinmeyen kahraman vatan evlatlarına minnettarız. Hiç şüphesiz Türk Milletinin dirilişine önder olan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bize böylesine anlamlı zaferleri armağan ettikleri için çok şey borçluyuz. Bu vatan topraklarında kim ihanet ve hainlik meşalesi yakmaya kalkarsa Türk milletinin küllerinden yeniden dirilişi olan zaferlerini unutmasın. Türk milletini kolay lokma görenler 97 yıl önce bu coğrafyada emperyalist güçlerin yedikleri o sert tekmeyi hatırlasın. İstanbul'a ,İzmir'e, Adana'ya, Urfa'ya ,Maraş'a, Samsun'a Merzifon'a, Antalya'ya ve Anadolu'nun bir çok yerine yerleşen işgal devletlerin vatan topraklarından nasıl kovulduklarını dünya bilmektedir. Kimse yeni bir hayale kapılmasın.

Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustosta başlayıp 30 Ağustos zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi dünya tarihine altın harflerle yazıldı.30 Ağustos Zafer Bayramını Türk milletine armağan eden İstiklal savaşımızın bütün kahramanlarına minnettarız. Ecdadımızla gururluyuz ,onurluyuz, sorumluluğumuzun bilincindeyiz… Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu kutsal zaferi bize armağan eden yeniden diriliş mücadelemizin ,İstiklal savaşımızın bütün kahramanlarını ,tüm şehitlerimizi ,kahraman gazilerimizi minnetle ,saygıyla bir kez daha anıyoruz. Gururla 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyoruz.30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.