Sanki bu muazzam şehrin topraklarında doğmuş, Samsunspor için yüreğini ortaya koyan, hırslı ve direkt başarıya endeksli teknik adam İrfan Buz, henüz ilk maçında Samsunspor camiasının yüksek taktirini topladı.
Tıpkı 30-40 yıldır bu kutsal arma için mücadele eden şehrin fanatik Samsunsporlu taraftarı gibi...
Samsunspor'da birbirinden başarılı teknik adamlar görev yaptı.
Kimi çok başarılı oldu, kimi ise başarısız.
Ama hepsi özveri ile görevini icra etti. Emeği geçen herkese teşekkür bir borçtur.
2019-2020 yılını 'Yükseliş sezonu' olarak belirleyen Samsunspor, önce ruhuna uygun bir teknik adam arayışına geçti. Yapılan görüşmeler sonucunda İrfan Buz takımın teknik direktörü olarak seçildi.
Samsunspor camiasında büyük ses getiren İrfan Buz ismi, taraftarı şampiyonluğa inandırdı.
Hazırlık döneminde hırslı hallerini dışarı döken tecrübeli teknik adam, taraftarın merakını iyice arttırmıştı.
Bende gazeteci kimliğime 'vay be' diyerek gurur duymuştum.
Ligin ilk müsabakası için Gümüşhane'ye giden takımımız, buradan muhteşem bir galibiyetle dönerek hanesine 3 puanı yazdırmayı başardı.
Rakibine karşı 2 oyuncu eksik oynayan Samsunspor, harikulade bir performans ortaya koyarak camianın şampiyonluk hayallerini bir kez daha tazeledi. Galibiyetle birlikte şölen havasına dönen stadyumda herkesin coşkusu takdire şayanken, özellikle İrfan Buzun sevinç çığlıkları beni benden aldı. Galibiyet sevincini taraftarların bulunduğu tribüne giderek onlarla kol kola kutlayan İrfan Buz, Atatürklü armanın ruhuna layık bir tutum sergiliyor. Umarım bu heyecan, azim ve şampiyonluk inancı hep ilk günkü gibi diri kalır...