Ülkemizde yaşanan terör olayları yüzünden güvenlik kuvvetlerinin aldığı bazı önleyici tedbirler var ki ister istemez insana bu kadarda olmaz ki dedirtiyor. O tedbirlerden birisinin bayram kutlamalarının gerçekleştirildiği alanlara girişte polislerimiz tarafından elle yapılan aramalar olduğunu söyleyebilirim. Güvenliğimiz için yapılan bu aramalardan rahatsız olmadığımızı söyleyebilirim. Ama bu aramaların bazı görevliler tarafından abartılı bir şekilde yapılıyor olmasından elbette rahatsızlık duyuyorum, rahatsızlık duyanlarla bunu konuşuyorum. Çünkü biz herhangi bir siyasi partinin açık hava mitingine veya toplantısına katılmak için değil hepimizin ortak değeri olan milli bayramlarımızı kutlamak için o alanlara geliyoruz. Hem de her geçen gün halkın katılımının bir elin parmak sayısına düştüğünü göre göre bayram coşkusunu artırmak için katılım sağlıyoruz.

Polis arama noktasından geçerken elle yapılan aramalarda gördüğümüz muameleyi içimize sindirebilecek yaşta değiliz. Daha anlayışlı ve daha kibar olunmalıdır. Didik didik aranmak bazen hoş olmuyor. Yaşımız ve tecrübemiz nedeniyle her şeyi hoş görüyor, fiziki görüntümüz itibarıyla da potansiyel suçlu olamayacağımızı ortaya koyuyoruz. Bu yüzden polis arama noktasından geçerek milli bayramlarımızı izlemek hoşumuza gitmiyor. Güvenlik açığı yaratmayacak şekilde bir orta yol bulunmalıdır. Bu aramaların elektronik cihazlarla yapılması daha doğru olur. Aksi takdire sırf bu arama noktaları yüzünden milli bayram törenlerine katılım artarak düşmeye devam edecektir. Böyle bir düşüşü de içimize sindiremeyiz. Her zamankinden daha çok milli bayramlarımızda birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Biliyorum ki bu aramaları bahane ederek kendisini bayram kutlamalarından uzak tutan bir çok tanıdığım var. Bu tür aramalar çok alışık olmadığımız uygulamalardır. Özellikle de terör olaylarının sık yaşanmadığı yerlerde bayram kutlamalarına katılmak için gelen halkın bu tür uygulamalara maruz bırakılmaması gerekir. Elbette güvenlik birimlerimiz güvenliğimiz için gereken önleyici her türlü tedbiri alacaktır. Ama bu tedbirleri abartmadan yapması en doğru olanıdır. Eskiden nüfusumuz daha az ,şehirlerimiz daha küçüktü .Buna rağmen milli bayramlarımıza halkımızın katılımı çok daha yoğundu. Bayrama gelen hiç kimse polis aramasından geçirilmezdi. Şimdiki gibi kimsenin güvenlik endişesi de yoktu. Belki de o günleri yaşadığımız için şimdiki arama noktalarının abartılı olduğunu düşünüyoruz .

Milli bayram törenlerini izlemeye gelenlere ,herhangi bir siyasi partinin mitingine katılanlara yapılan muameleyi yaparsanız bu haksızlık olur. Bir çok insan bayramda tatil yaparken bir avuç insanın duyarlılık göstererek elinde Türk bayrağı ile bayram kutlamalarına katılıyor olması takdir edilecek bir durumdur. Bu duyarlılığı azaltacak hiçbir adım atılmamalıdır. Polisimizi seviyoruz ,milli bayramlarımızı da nerede bulunuyorsak orada bir bütün olarak özgürce kutlamak istiyoruz.