İstanbul'a yeni havalimanı yapılınca Türkiye'nin en büyük hava limanı olan Atatürk havalimanı önce kapatıldı. Şimdi ise bu tarihi havalimanında kısmen yıkım başladı. Dev tesis niye yıkılıyor ,bunu anlamak mümkün değil.

Atatürk havalimanını yıkmak yerine Türk ve dünya havacılığının hizmetine sunmak çok daha faydalı olmaz mıydı? Hiç şüphesiz çok daha iyi olurdu. Türk havacılığının gelişmesi için Atatürk'ün 1925 yılında emirleriyle kurduğu Türk Hava Kurumuna Atatürk havalimanı bedelsiz tahsis edilebilirdi. Hem bu sayede Atatürk'ün adı yaşar, hem de Türk Hava Kurumuna büyük bir destek sağlanmış olurdu. Öyle ki Türk Hava Kurumu da Atatürk Havalimanı gibi modern bir tesiste havacılığımızı geliştirmek adına çok daha kalıcı adımlar atabilirdi. Türk Hava Kurumu Üniversitesi veya havacılıkla ilgili diğer üniversiteler böyle kaliteli ve modern bir tesiste geleceğin pilotlarını ,uçak mühendislerini çok daha iyi şartlarda yetiştirme imkanı elde etmiş olurdu. Ne gariptir ki, elimizdeki hazır tesisi bir anda yıkabiliyoruz. Benzer bir tesisi yeniden kurmaya çalışsak maliyetinin ne kadar yüksek olacağını hepimiz biliyoruz. Bu olanı yok etmek aynı zamanda bir savurganlık değil midir? Kim ne derse desin, kim hangi projeyi geliştirirse geliştirsin Atatürk Havalimanını bir çırpıda yıkıp ,yok etmek havacılığa büyük bir ihanettir. Türkiye elindeki çok değerli bir havalimanını yıkarken çok şey kaybettiğini henüz fark edebilmiş değildir. Atatürk Havalimanında yıkıma başlanmasını çok manidar buluyor ve havacılığımız adına üzülüyorum. Atatürk Havalimanını Türkiye kolay yapmadı ama şimdi kolay yıkılıyor. Atatürk Havalimanını gözden çıkarıp yıkımı başlatanlar keşke bu yıkımı hiç akıllarına getirmeyip havacılık için ne yapabiliriz sorusu üzerinde kafa yorsalardı. Bu havalimanında şimdi yıkıma başlanmış olmayabilirdi. Havacılığımızı daha da ileriye taşımak adına Atatürk Havalimanı açık tutulmalı ve yıkım durdurulmalıdır. Türkiye'nin yıkılmış bir havalimanına değil, ayakta duran modern bir havalimanına ihtiyacı vardır.

Atatürk Havalimanı dünya standartlarının üstünde uluslararası bir havalimanıdır. Atatürk Havalimanı İstanbul'da yeni yapılan havalimanına taşındığı tarihe kadar yani 6 Nisan 2019 'a kadar Türkiye'nin en büyük havalimanı kimliğine sahipti. İstanbul'da tümden yeni havalimanına taşınılmış olsa bile Atatürk Havalimanı havacılığın geliştirilmesi adına Türk Hava Kurumuna bırakılmalıydı. Kazanan kesinlikle Türkiye olurdu. Kazanan Türk ve dünya havacılığı olurdu. Birisi bu yıkıma dur demezse ,hepimiz bir kez daha çok şey kaybedeceğiz. Maalesef değerlerimizi bir bir kaybediyoruz.İçi acımayan var mı?