Türkiye'de hiç kimse kendi kendisine emekli maaşı bağlama hakkına ve yetkisine sahip değil.227 terörle mücadele gazisinin de böyle bir hakkı ve yetkisi yoktur.227 gazimiz kanunda belirtildiği şekilde çalışmış ve sürelerini doldurarak Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik talebinde bulunmuşlardır. SGK 227 terörle mücadele gazisinin dosyasında gerekli incelemeyi yaparak onların talepleri doğrultusunda emekli etmiş, toplu para ve 6 yıl boyunca maaş ödemiştir.Buraya kadar bir anormallik ve haksızlık yoktur. Şimdi ise Sosyal Güvenlik Kurumu bu gazilerimizi kafaya takmış ve engelli kadrosundan emekli olmalarını iptal etmiştir . 227 terörle mücadele gazimiz aileleri ile birlikte mağdur ve şaşkındır.
Sosyal Güvenlik Kurumuna şunu sormak gerekir ki,227 terörle mücadele gazimize neden emekli aylığı bağladınız? Bu soruya karşılık SGK sadece SEVHEN oldu demekle kendisini kurtaramaz. SGK'nın böyle bir lüksü dünde, bugünde yoktur.227 Terörle mücadele gazisinin emekli maaşını kesmek ayıptır, günahtır.6 yıl sonra yanlış oldu demek tümden yanlıştır. Oysa ki hiçbir gazimiz kendi maaşını kendisi bağlamamıştır. Yasayı bilmesi gerekenler bilmiyorsa, 6 yıl sonra yanlış oldu demeye devletin bile hakkı yoktur .Konuşurken kimse mangalda kül bırakmayacak ama gücü gazilerimize yetecek! Siz zannediyor musunuz ki terörle mücadele gazilerinin yaşadığı bu olay sıradan ve basit bir olaydır. İşinin ehli olmayan kişilerin sevhen yaptığı bu iş son derece can sıkıcı ve rencide edicidir. Gazi olanlardan çalışabilir durumda olanlara Rehabilitasyon amaçlı devlet kurumlarında çalıştırmak üzere 1 istihdam hakkı verilmektedir .Bu istihdam hakkını kullanan terörle mücadele gazilerimiz ne acıdır ki haksızlığa uğramışlardır. Engelli bir kişiye sen engelli değilsin demek gerçekleri saklamaktır. Maksat gazilerimize sahip çıkmaksa , yetkili merciler en kısa sürede harekete geçmek zorundadır.227 terörle mücadele gazimizin emeklilik hakkını elinden almak Türkiye Cumhuriyeti Devletine yakışmamaktadır. Yasaları geriye doğru yürüterek 6 yıl sonra yanlış oldu demek teröristleri sevindirmektir. Gelinen bu noktada bu gazilerimiz mağdur edilmiştir. Bu mağduriyet gazilerimizin moralini bozmuştur .Kimse bu yapılan işlemin doğru olduğunu söylemesin. Belki yasaya göre doğrudur. Ama hiç kimsenin bu yapılanı doğru bulması kabul edilemez. Hiç bir gazimiz hiçbir kuruma ya da hiçbir kimseye zorla kendisini emekli yaptırmadı. Bu hakkı verende devlet,. 6 yıl sonra sevhen oldu diyende devlet. Bu çelişkiyi anlamak mümkün değil.
Ne acıdır ki, birileri sapla samanı karıştırmaya devam etmektedir.6 yıl sonra kahraman bir gazimize devletimizin yanlış oldu demesi kabul edilebilir bir hak değildir. Yanlışı yapan gazilerimiz değil, devletin kurumudur. SGK kendisini temize çıkarıp gazilerimizi bu şekilde mağdur edemez.227 terörle mücadele gazisinin emekli maaşını kesmek tam anlamıyla ciddi bir skandaldır. Terörle mücadele gazilerimizin engelli olmadığını söylemek beyaza ,siyah demekten farklı değildir. Kim ne derse desin, kim ne düşünürse düşünsün, gazilerimize böyle sahip çıkılmaz. Emekli maaşları kesilen terörle mücadele gazilerimizin mağduriyetleri derhal giderilmelidir.