Öyle görünüyor ki Türkiye 2020 yılını da şehitsiz geçirmeyecek. Yeni yılın hemen başında ilk şehit haberi Irak'ın Kuzeyindeki Haftanin bölgesinden 2 Ocak 2020'de geldi. Teröristlerle çatışmada 25 yaşındaki Sözleşmeli Piyade Er Berkay Işık , 24 yaşındaki Sözleşmeli Piyade er Ayhan Çam şehit düştüler. 2 kınalı kuzumuzun acısı daha çok sıcak iken bu defa 8 ocak 2020 günü 4 şehit haberi de Suriye'den geldi. Suriye'nin Resulayn kentinde kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldıran teröristler İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Sinan Köse, İstihkam Uzman Çavuş Erol Yanık, Piyade Uzman Onbaşı Fatih Akbulut ve Piyade Uzman Onbaşı Halil Karakoç 'u şehit ettiler. Suriye şehitleri sadece canımızı acıtmıyor aynı zamanda canımızı da sıkıyor. Kınalı kuzularımız Suriye'de şehit düşerken aynı yaştaki Suriyeli VE Iraklı gençlerin ülkemizdeki bilindik halleri, ister istemez hepimizi bir kez daha düşündürdü ve üzdü. Bu yüzden acımız bir kat daha arttı. Elbette şehitlik makamı herkese nasip olmuyor. Bunun için şehitlerimizden helallik istiyoruz. Bu vatan şehitlerimizle kurtuldu ,şehitlerimizle yaşıyoruz.


Resulayn'da şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Fatih Akbulut'un naaşı memleketi Mardin'in Midyat ilçesinde, Piyade Uzman Onbaşı Halil Karakoç'un cenazesi Mersin'de, İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Sinan Köse'nin cenazesi Mersin'in Tarsus ilçesinde, İstihkam Uzman Çavuş Erol Yanık'ın cenazesi Gaziantep'te sonsuzluğa uğurlandılar. Mekanları cennet ,ruhları şad olsun. Ateşin düştüğü yerdeki bu uğurlamalar sıradan uğurlamalar değil. Farkında mısınız, şehit annelerimizin saçının teline dokunmaya kıyamadıkları cennet kokulu evlatları, kara toprağın kara bağrına sıra sıra diziliyorlar. Eşlerini ,nişanlılarını vatana emanet edip şehadet şerbeti içen 4 güzel askere minnettarız. Onların sayesinde soğuk havalarda, sıcak yuvalarımızda ailemizle birlikte huzur içerisinde yaşıyoruz. Şehitlerimizin yarım kalan hayalleri ,umutları bir filim şeridi gibi gözümüzün önünden geçiyor. Canımız acıyor, yüreğimiz sızlıyor. Türk bayrağına sarılı bir tabut içerisinde babaevinin önüne getirilen aziz şehitlerimiz en büyük acıyı baba ocağına düşürüyor. Bu büyük acılar ülkemizde yaşanırken canı acımayan şehitlerimizle helalleşe bilir mi? Bu vatan ve bu bayrak için ödenen en ağır bedelin can olduğunu asla unutmayalım. Bu ülkenin nimetlerini bölüşürken ,'ya şehitlerimiz haklarını bize helal etmese' diye aklımızdan mutlaka geçirelim. Asla şehitlerimize vefasızlık yapmayalım. Bir şehit ağabeyi olarak açık ve net söylüyorum ,Suriye şehitleri sadece canımızı acıtmıyor. İçimizdeki hainlikler, içimizdeki duyarsızlıklar canımızı sıkıyor.
4 kınalı kuzuyu daha vatan toprağına emanet eden Yüce Türk Milleti şehitlerine ve gazilerine ihanet eden , duyarsızca yaklaşan ruhsuzları asla affetmez. Eğer şehitlerimize ihanet eder unutur, hatıralarına saygısızlık yaparsak kalbimiz dursun. Bir kez daha Suriye şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.