Hafta sonu yazılı ve internet medyasını özellikle daha çok takip ettim.

Neredeyse tüm medyanın üzerinde uzlaştığı şey ORTAK AKIL…

Siyasiler ve belediye başkanı diyor ki Samsun'u ortak akıllı yönetelim…

Eyvallah…

Peki, bu sizin üzerinizde uzlaştığınız size göre doğru olan ortak akıl toplumun büyük çoğunluğuna göre doğru mu?

Mesela bu şehirde Ondokuzmayıs Üniversitesi var…

Çarşamba, Bafra ve Vezirköprü ovaları var, bu ovalar verimli ovalar Ziraat Fakültesi Samsun merkez de Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi ovanın ortasında yani Çarşamba'da…

Bu akıl ortak olamaz eğer ortak akılla bu karar alınmışsa bu ortak akıl sadece bu kararı alanların ortak aklı toplumun değildir…

Mesela Çiftlik Caddesi yeniden trafiğe açılıyor çalışmalar bu sabah başladı.

Önce sormak lazım Çiftlik Caddesi hangi ortak akılla trafiğe kapatıldı şimdi hangi ortak akılla trafiğe açılıyor. Bunu trafiğe açan ortak akıl internetten alışverişin, AVM'lerden alışverişin olduğu çağımızda Çiftlik Caddesi'nin trafiğe açılmasının bir etkisi olmayacağını herkes biliyor. Keşke anketi Çiftlik Caddesi esnafı ile yapılacağına binlerce vatandaş zerinde yapılıp da Çiftlik Caddesi'ni trafiğe açarsak alışveriş yapar mısınız diye sorsaydınız daha etkili olmaz mıydı?

Mesela Tekkeköy'e Yaşar Doğu Spor Salonu yapıldı. 50 milyon liranın üzerinde para harcandı. Kaç maç oynandı toplasan olimpiyatlar hariç 5 maç oynanmadı. Liglerde iddialı tek bir salon takımı olmayan bir şehirde hem de şehrin dışına böyle bir salon yapılması hangi ortak aklın ürünü.

Şehrin merkezindeki 19 Mayıs Stadı gidip zehir saçan fabrikaların ortasına kuruldu. Gidişi bir dert dönüşü bin dert. Bu da ortak akıl sanırım.

Şimdi bir hayırsever yaptırıyor diye Bafra ilçesine de Eczacılık Fakültesi kurulmasına çalışıyor. Bu da ortak akıl.

Yolun kenarına bir çizgi çiziliyor özel bir şirkete devrediliyor adanı parkomat deniliyor insanlardan hark parası alınıyor. Peki, otopark neden yapılmıyor buda mı ortak akıl.

Peki yarın bir hayırsever çıksa küçük ilçelerden birine Asarcık ya da Salıpazarı'na tüm masrafları benden hastane dahil Tıp Fakültesi açacağım dese bunada mı izin verilecek.

Samsun'un dünya ile yarışacağı tek ürün olan cerrahi aleti Bafra ilçesinde bu ortak akıl olamaz.

Samsun'un ortak akla değil vizyoner bir bakışa ihtiyacı var.