Bugün Samsunspor ve Samsun halkı için çok özel bir gün.

Bugün Samsunspor tarihinin en acı gününün 31. yıl dönümü…

Önce Atatürklü arma ve çubuklu forma için canlarını veren Nuri Asan, Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve Asım Özkan'a bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.

20 Ocak 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken Havza'da trafik kazası geçiren Samsunspor'da veren Nuri Asan, Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve Asım Özkan hayatlarını kaybetmiş kaptan Emin Kar sakat kalmış çok sayıda oyuncu da yaralanmıştı.

Samsunspor otobüsünün hemen arkasından başka bir deplasmana giden Çarşambaspor kafilesi olaya hemen müdahale emesi belki de facianın boyutu daha da artacaktı.

Bu insanlar kırmızı beyazlı forma için canlarını verdiler ve renklerin yanına siyahı da eklediler.

Bu forma neden değerli bunun için değerli. Bu forma için insanlar canını verdi. Bunun için hangi dönemde olursa olsun Samsunspor formasını giyen oyuncuların sahada gezmeye mücadele etmemeye hakkı yok. İnsanların canlarını verdiği forma için sizlerde bir zahmet mücadele edin derler insana.

Peki, aradan geçen 31 yıl içinde Samsun'a gerek Ankara'da gerekse de Samsun'da yerelde yöneten insanlar bu acıyı gelecek nesillere aktarmak için ne yaptı. Kocaman bir hiç. Şimdi millet bahçesinin kenarına bir anıt yapılacakmış ondan bahsediyorlar.

Peki, bu zamana kadar neden yapmadınız. Millet bahçesi olmasaydı yapılmayacak mıydı?

31 yıldan bahsediyoruz. Samsun'u yönetenler bu konuda sınıfta kaldı. 31 yılda bir anıtı bu şehre ve bu şehrin takımına taraftarına çok gördünüz.

Şimdi çıkıp yapıyoruz diyorlar. Neden şimdi mesela geçen sene neden yapmadınız ya da daha öncesinde neden yapmadınız. Siz bu sene mi seçildiniz daha önce yok muydunuz bu sene mi seçim oldu.

Önce bu açılışı yapmadan önce çıkıp bu takım için hayatlarını veren insanlara biz görevde olduğumuz bu kadar süre içinde bir anıt yapmadığımız için özür dileriz demelisiniz sonra da bu özürün nişanesi olarak Millet Bahçesinin yanına yapılacak olan anıtı yapıyoruz diyeceksiniz.

Yoksa 31 yıldır hiçbir şey olmamış, gibi takdir beklerseniz bu taraftar sizi takdir etmez etmeyeceği gibi ilk seçimlerde de affetmez.

Eğer siz bunu yapmazsanız sizlerin görev süresi bittiğinde de insanlar sizi kesinlikle minnetle anmaz.

Önce özür sonra anıt.

Bu duygularla 31 yıl önce yaşanan elim kazada hayatlarını kaybeden veren Nuri Asan, Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve Asım Özkan'a bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalan yakınlarına ve Samsunspor camiasına bir kez daha sabırlar diliyorum. Kazada sakat kalan Emin kaptana da kalan ömründe ailesiyle birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyorum.