En değerli varlığı olan biricik evladını bu vatana şehit vermiş anne ve babaların villalarda ikamet etmediklerini biliyoruz. Açık ve net şehitlerimiz villalardan ve lüks semtlerden çıkmıyor. Şehitlerimizin çoğu en alt ve orta gelir grubu ailelerin çocukları .

Şehitlerin babaevleri çok katlı lüks binalar değil. Şehit cenazelerinde gördüğümüz dökük şehit evleri ister istemez canımızı acıtıyor .Bazen bu acı manzara karşısında işadamının birisi duyarlı davranıp şehidin babaevini yeniden yaptırıp, aileye hediye ediyor. Bir şehit yakını olarak bu durum beni düşündürüyor, neden devletimiz daha süratli davranmıyor da bu iş, bir işadamına bırakılıyor. Bunu henüz anlayabilmiş değilim. Elbette duyarlı işadamlarımızı tebrik ediyoruz, Allah sayılarını artırsın diyoruz. Ama bu konularda devletimizin herkesten süratli olmasını istiyor ve bekliyoruz. Bir şehit ailesinin mağduriyeti varsa çözümü de devlet bulmalıdır. Devletimiz şehitlerin anne ve babalarına neden konut hakkı tanımıyor? TOKİ binlerce konut yapıyor. Konutların reklamı yapılırken şehit ailelerine şöyle öncelik böyle öncelik deniliyor. Bunun ne kadarı doğru ? Evli bir şehidimizin anne ve babası konumunda olmayan hiç kimse bunu bilemez. Çünkü evli şehitlerin anne ve babalarına devlet TOKİ'den faizsiz konut hakkı tanımıyor. Defalarca bu konu gündeme taşındığı halde şehitlerin anne ve babalarının hala böyle bir hakkı yok. Bu konuda yasal düzenleme yapmak gerçekten çok mu zor ,yoksa şehitlerin anne ve babaları böyle bir hakkı hak etmiyorlar mı? Başımızın tacı diye takdim ettiğimiz evli şehitlerimizin anne ve babaları neden yok sayılmaya devam ediliyor? Bu ülkenin en yoksul anne ve babaları bu vatan için evlatlarını şehit vermeye devam ediyor. Şehitlerin anne ve babalarının ikamet ettikleri evlerin çoğu içler acısı canımızı acıtıyor, yüreğimizi sızlatıyor. Onlar devletten bedava konut istemiyor. TOKİ onlara en güzel yerden faizsiz kredi ile konut alma hakkı versin. Şehitlerimizin anne ve babası, "Vatan sağ olsun" derken sosyal devlet TOKİ'den şehitlerimizin anne ve babasına daha ne kadar konut hakkı vermeyecek? Evli şehidin hak sahipliği belgesini sadece evli şehidin eşine ve çocuğuna veren duyarsız anlayış şehidin birde anne ve babası olduğunu artık hatırlamalıdır. Konuşurken mangalda kül bırakmayanlar ,şehit aileleri başımızın tacıdır diyenler şehitlerin anne ve babasına konut hakkı tanımanın bir lütuf olmadığını bilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti şehidinin anne ve babasına konut hakkı tanıyacak ekonomik güçtedir.

Şehit yakınlarının sadece eş ve çocuklarına değil anne ve babalarına da aynı duyarlılık ve aynı samimiyetle yaklaşılmalıdır. Hiç bir şehidimizin anne ve babası mağdur edilmemeli sosyal haklar konusunda ayrıma tabi tutulmamalıdır. Şehidin evli ya da bekar olması anne ve babanın hiçbir hakkının eksik bırakılması için neden olmamalıdır. Şehit evlerine bir bakın o annelere ve babalara ne kadar çok haksızlık yapıldığını göreceksiniz. TOKİ şehitlerimizin anne ve babalarına kör ve sağır kalmamalıdır. Hiçbir şehidimizin anne ve babası rutubetli ve eski evlerde yaşamayı hak etmiyor.