Geçtiğimiz hafta gol farkı ile lider olan Samsunspor Manisaspor F.K'nın deplasmanda puan kaybetmesiyle bu hafta 2 puan farkla liderlik koltuğuna oturdu.

Samsunspor BAK karşısında futbol adına her şeyi yaptı ancak ilginçtir ki en çok gereken şeyi yani golü bulmakta zorlanmaya devam ediyor.

Bir takım bir maçta bundan daha çok gol pozisyonu bulabilir mi bilmiyorum ama bu kadar kaliteli ayakların bu kadar kolay gol kaçırmaması lazım.

Maça hızlı başlayan ve presle rakibini sahasına hapseden Samsunspor henüz 5. Dakikada Gökhan Alsan'ın serbest vuruştan kazandığı golle öne geçti.

Sonrasında ise Gökhan Alsan, Bahattin, Atabey, Guido Koçer ile sayısız gol pozisyonuna giren ve birbirinden net pozisyonları cömertçe harcayan Samsunspor tek kanatlı uçak gibi.

Sağ kanadı Guido Koçer ve Caner ile adeta uçak gibi kullanan ve rakibi adeta yıkan Samsunspor aynı etkinliği sol kanatta bir türlü yapamadı.

Samsunspor bu kadar net pozisyonları cömertçe harcarken rakibi de boş durmadı. Başkent Akademi nadir geldi ama 28 ve 40. Dakikalarda Ömer Bozan 45. Dakikada ise Ahmet ile net pozisyonlara girdi.

Müsabakanın ikinci yarısı da ilk yarıdan farksızdı. Samsunspor oyunun mutlak hakimi rakibi ise kontra toplarla gol arayan bir takım görüntüsünde idi.

Samsunspor Gökhan Alsan ve Ferhat ile orta sahayı çok iyi parselledi. Guido Koçer ve Bahattin sağ ve soldan içe deplase olarak BAK defansına oldukça zor anlar yaşattılar.

İkinci yarıda BAK spor 73. Dakika Ahmet'in soldan ortasına Ömer Bozan'ın attığı sert voleye kadar Samsunspor kalesine gelemedi desek yalan olmaz.

Ancak konuk takım son 15 dakikada bulduğu pozisyonları değerlendirse puan da alabilir miydi alabilirdi ama futbolun adaleti olmazdı o zaman.

Samsunspor iyi oynuyor iyi pres yapıyor, rakibe kontra atak yansı vermiyor bunlar futbol adına olumlu şeyler.

Ancak çok kolay gol pozisyonu veriyor.

Defansta hala çok basit hatalar yapıyor. Defansın arkasına rakip forvet çok kolay giriyor.

Veli ve Burak ikilisi ilk kez yanyana oynadıkları için bu olabilir ama geçen hafta da aynı durum vardı.

Ertuğrul hocanın bunu bir an önce çözmesi lazım.

Samsunspor bu kaliteli kadrosu ile bu ligi açık ara şampiyon tamamlar.

Ancak bu büyük taraftara artık seyir zevki yüksek bol golle resitaller sunma zamanı geldi.

Bu kadroya yakışan da bu.

Tebrikler Ertuğrul Sağlam, tebrikler çocuklar…