Samsun çok çok çok güzel çocuklarının şehadet haberiyle sarsılmaya devam ediyor. Samsun'u şehit acısı bu defada atlamadı. Kuzey Irak'ta devam eden Kaplan Pençe operasyonunda teröristlerle çıkan çatışmada 8 Ağustos 2020'de hakka yürüyen 24 yaşındaki Şehit Piyade Uzman Onbaşı Süleyman Ural 5 aylık nişanlıydı. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Süleyman Ural Samsun 'un Vezirköprü ilçesindendi. Şehidimiz kimsenin bakmaya kıyamayacağı kadar güzel ve çok gençti. Sadece sevenlerini değil şehadet haberini alan herkesi derinden yaralayan Samsun'un yetiştirdiği çok güzel bir çocuktu. Samsun'a şehit ateşi düşüren , şehadete yürüyen kınalı kuzular hep mi bu kadar güzel ve masum yüzlü olur bilmiyorum. Kınalı kuzularımızı cennete uğurlarken onlara ruhunuz şad mekanınız cennet olsun demenin ne kadar zor olduğunu yaşamayan bilemez. Çok çok çok güzel çocuklar Samsun'a cennet kokusu yayıyor.
Şehitlerimizin önce acı haberi, peşinden Türk bayrağına sarılı cenazeleri memleketlerine jet hızıyla geliyor. Ateşin düştüğü evler ve mahalleler Türk bayraklarıyla donatılıyor. Daha önce bu kadar büyük bir kalabalığın görülmediği mahalle ve evler adeta mahşer yenine dönüyor. Herkes o büyük acıyı paylaşmak için en samimi duygularıyla şehit yakınlarının yüreklerine dokunuyor . Gecenin kaçında olursa olsun Devlet şehidini yakınlarıyla birlikte havaalanında bekliyor. Yine bir gece yarısı Şehit Piyade Uzman Onbaşı Süleyman Ural'ın Türk Bayrağına sarılı naaşı Askeri uçakla Merzifon Havalimanı'na getirildi. Havaalanındaki karşılama törenine şehidin annesi Arife , babası Aslan Ural ve kardeşleri ile yakınlarının yanı sıra protokol üyeleri ve çok sayıda duyarlı vatandaş katıldı. Uçaktan tören mangası tarafından alınan Şehit Piyade Uzman Onbaşı Süleyman Ural'ın naaşı cenaze aracına konularak Vezirköprü Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Geceyi Vezirköprü Devlet Hastanesi morgunda geçiren kahraman şehidimiz Şehit Uzman Onbaşı Süleyman Ural'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, babaevinin önünde helallik alınmasının ardından Çekalan Mahallesi'ndeki aynı adı taşıyan camiye götürüldü. Şehit Piyade Uzaman Onbaşı Süleyman Ural 9 Ağustos 2020 günü Vezirköprü ilçesi Çekalan Mahallesi camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sora düzenlenen törenle gözyaşları arasında, dualarla Çekalan Mahalle Mezarlığında vatan toprağına emanet edildi. Binlerce duyarlı insanımızın dualarıyla son yolculuğuna uğurlanan kahraman şehidimiz Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ural geride büyük bir gurur ama o gururun yanında büyük de bir acı bıraktı. Ateşin düştüğü evin sahibi olmak, ateşin düştüğü yerde misafir olmaya benzemiyor. Bende bir şehit yakınıyım hala hayatta olan şehit annesi olan annemin 28 yıldır hangi acıları çektiğini yakından biliyor ve tanıklık ediyorum. Bu nedenle bir kez daha diyorum ki ağlarsa anam ağlar , başkaları da ağlar ama hiç kimse anam gibi ağlamaz. Gerçek olan budur. Güzel yüzlü çocuklar şehadete koşuyor, onları doğuran büyüten, yetiştiren anneleri kalan ömürlerini şehit acısıyla geçirmek zorunda kalıyor. Bu yüzden sadece şehitlerimize değil onları doğuran ,büyüten ve yetiştiren annelerine de çok şey borçluyuz. Bunu herkesin bilmesini isterim.
Biliyorum kolay değil bir kahramana daha güle güle demek. Ateşin düştüğü yerde Türk bayrağı ile sarılı bir tabutun içerisinde son yolculuğuna çıkan bir kahramanın daha vedasında bütün samimiyeti ile bulunan binlerce insanın arasında olmak bile canınızı acıtıyorsa ,unutmamalısınız ki bu acı gerçekten çok büyük ve tarifsiz bir acıdır. Allah şehidimizin annesine, babasına ,yakınlarına ve Yüce Türk milletine sabır versin. Çok çok çok güzel kınalı kuzumuz, kahramanımız... Güle güle şehit Piyade Uzman Onbaşı Süleyman Ural. Güle güle cennet kokulu, güzel yüzlü Şehit Piyade Uzman Onbaşı Süleyman Ural. Güle güle... Unutmuyoruz ,unutturmuyoruz ,ruhun şad mekanın cennet olsun. Şehidimizin acılı ailesine ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabır diliyorum. Başımız sağ olsun, unutanın kalbi dursun.