En temel bilgilerden birisidir: Gıda bir insanın hayatını devam ettirebilmesi için en temel ihtiyaçtır.

Bugün; Güney Sudan, Nijerya, Somali, Yemen'de 1.4 milyon çocuk ölüm riski altında, Birleşmiş Milletler raporuna göre dünya genelinde 821 milyon insan açlıkla mücade ediyor.

Bu yazıyı yazdığım an itibariyle TÜİK'in resmi web sayfasındaki " Yoksulluk Çalışması" başlığına erişilemiyordu. TÜRK ? İş ve Memur- Sen araştırmaları ise 2 bin 219 TL açlık sınırı, 7 bin 229 TL ise yoksulluk sınırı olarak gösteriyor. DİSK/Genel İş Araştırma Dairesi raporları ise 16 milyon civarında insanın ülkemizde yoksulluk sınırının altında olduğunu gösteriyor.

Samsun'un nüfus açısından en büyük ilçesi Atakum? 220 bin bandında bir nüfusa sahip ve net bir veri bulamamakla birlikte dünya ortalaması üzerinden kıyaslarsak 22 bin insanın açlık sınırının altında olma ihtimali mevcut, bu konuda bir araştırma yapılırsa elbette net sayılara ulaşılır.

Atakum ilçemizin 80 milyonluk Türkiye verileri üzerinden kıyasını yaparsak 44 bin Atakumlu hemşehrimiz yoksulluk sınırının altında yaşıyor ancak bu konuda da net bir veri elde mevcut değil.

1967 yılında ABD'de ortaya çıkan sivil bir insiyatif olan Gıda Bankacılığı bugün dünyada ve ülkemizde hızla yayılan bir oluşum. Gıda, giysi, temizlik malzemesi gibi ürün fazlalığı olan şahıs ve şirketler bu ürünleri Gıda Bankasına yatırır, ihtiyacı olanlar ise bundan faydalanır.

İnternetten elde ettiğim verilere göre bugün dünya çapında 30.000 Gıda Bankası 6,5 milyon kişinin ihtiyaçlarını temin ediyor.

Sosyal medya ve internet üzerinden öğrendiğimiz kadarıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Karadeniz'in ilk Gıda Bankası'nı açacak

Hem "adaletsiz gelir dağılımı" hem de "israf" karşıtı olan Gıda Bankası Atakum halkı için kesin tedavi olmasa da tedavi yolunda önemli bir ilaç olacaktır.

Ekonominin tepetaklak olduğu, vatandaşın canının yandığı bu dönemde böyle bir projeyi bu köşeden sizlerle paylaşmasaydım projeye haksızlık olurdu.

Umuyorum ki bu proje diğer belediyelerimize de örnek olur ve Gıda Bankaları git gide yaygınlaşır çünkü bu ekonomi yönetimiyle bankalara olan ihtiyacımız uzun bir süre daha devam edecek gibi görünüyor?

Tebrikler Cemil Deveci?