Şehitlerimiz ve aileleri siyaset üstüdür. Onlar toplumun her kesimi tarafından kucaklanmalı ve baş tacı edilmelidir. Hiç bir şekilde parlak nutuklarla bekletilmemelilerdir. Bir şehit yakını olarak  kaleme aldığım 7 Ekim 2020 tarihli köşe yazımın başlığı "Şehitlerin Anne ve Babalarına Mezar Yerleri İndirimli Tarifeden Verilsin"'di. Köşe yazımda özetle : "şehitlerin anne ve babalarına şehitlerinin bulunduğu mezarlıklarda yer olması veya yeni yer açılması halinde indirimli tarifeden mezar yeri verilebilmesi için başta büyükşehir belediye başkanlarımızı  olmak üzere hangi partiden olurlarsa olsunlar, tüm belediye meclis üyelerini bu konuda ellerini taşın altına koymaya bu vatanı bize emanet edenlerin emanetlerine sahip çıkmaya davet ediyorum." demiştim. 

          Sesimiz kısmen de olsa duyulmuş olmalı ki ,Samsun Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı 1. Oturumunda CHP grubu şehit yakınlarına  mezarlık ücretinde indirim  yapılması konusunu gündeme getirmişler. Doğrusunu söylemek gerekirse bu önergeye parti ayrımı gözetmeksizin herkesin eksiksiz destek vermesini bir şehit yakını olarak talep ediyor ve istiyorum. Biz şu parti, bu parti demiyoruz. Şehitlerimize vefada bir ve beraber olun diyoruz. Bu konuda herkes parti rozetini bir tarafa bıraksın. Hiç şüphesiz bu önergenin adı şehitlere vefadır. O vefayı tüm belediye başkan ve meclis üyelerimizden bekliyoruz. Şehitlerimize vefa külfet görülmesin istiyoruz. 

    Bütün Belediye Başkanlarımıza bu konuda son   bir hatırlatma yapmak istiyorum. Hemen hemen her şehidimizin  anne ve babası şehit evladının defnedildiği   mezarlığa defnedilmeyi şehidi ile aynı mezarlıkta yatmayı istiyor. Öyle ise şehitlerimizin acılı annelerine  ve babalarına talepleri halinde  bu mezarlıklardan yer verilmelidir. Mezar yeri verirken de  arsa satar gibi yüksek fiyattan mezar yeri vermek doğru olmaz. Bu insanlar sıradan insanlar değil ,evladını vatana şehit vermiş insanlardan 2 metre kare mezar yeri için istenen fiyatın sembolik tutulması vefalı bir davranış olmaz mı? Bunu söylerken ve talep ederken  şehitlerimizin anneleri  ve babaları için çok şey mi istiyoruz, bunu belediye meclislerinde lütfen değerlendirin. Kimse şehitlerimizin annelerine ve babalarına şehitlerinin yattığı mezarlıkta yer olması halinde   bir karış toprağı çok görmesin. Nutuk değil vefa bekliyoruz.