n

n

n Bafra’nın eksiklikler hanesine sayfalar dolusu yazılabilecek maddeler arasında kuşkusuz tanıtım üst sıralarda yer bulacaktır kendisine.

n

n Ekonomik, politik, sportif, kültürel, turistik her alanda ama her alanda ciddi manda tanıtım…

n

n Popüler anlatımıyla sinir noktalarına sanatsal dokunuşlar gerek Bafra’nın…

n

n Akla gelen altyapı eksiklikleri ise başlı başına üstünde durulması gereken, birbirini tamamlayan, anlam kazandıran yatırımlar.

n

n Biri olmaz ise diğerinin anlamı yok…

n

n Bafra Foto Maratonu işte bu düşüncelerle hayata geçirilecek olan bir proje…

n

n Bir gönül seferberliği…

n

n Bir zamanlar hayaldi, şimdi gerçek oluyor.

n

n Detaylarda gizli olan, bırakın ülke genelindekileri, birçok Bafralının dahi haberdar olmadığı, olamadığı değerleri ortaya çıkaracak bir girişim bu.

n

n Çok önemli…

n

n Kısıtlı imkanlarına rağmen, böylesi tüm organizasyonların merkezinde olmayı görev edinmiş Bafra Belediyesi’nin önderliğinde düzenlenen Bafra Foto Maratonu, ilçenin ayrıntılara gizlenmiş değerlerini ön plana çıkaracak, farkındalık oluşturacak.

n

n Bafra Belediyesi ve Başkan Zihni Şahin’i kutlamanın yanında, bir yıl önceki Bafra sempozyumunun da mutfağında yer alan, ”ne gereği var” ucuzluğundan uzak düşüncelerin “iyi ki varlar” diyebileceği; Yavuz Kabaoğlu, Yavuz Selim Muratoğlu ve Hakan Karaali’ye ilçenin bir teşekkür borcu var bence…

n

n Kızılırmak ve Kuş Cenneti ile dünyanın sayılı değerlerinden biri haline gelen deltası ile, tarihi dokusu ve sosyal yapısıyla farklılık gösteren Karadeniz in nadide ilçesi olan şirin Bafra yı sanatsal yöntemlerle tanıtmak, fotoğraf sanatını Bafra halkına sevdirmek, fotoğraf bilinci oluşturmak ve bu alana yöneltmek, bu etkinlik aracılığıyla da Bafra Belediyesi’ne kaliteli ve zengin fotoğraf arşivi oluşturmak, fotoğraf sanatının gelişmesine Bafralılarında katkısını sağlamak gibi amaçlar taşıyan organizasyonu, Bafra Genç İşadamları Derneği, Bafra Kent Konseyi ve Bafra için Hepimiz oluşumunun yanında Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu da destekliyor.

n

n Yaklaşık 150 fotoğraf sanatçısı; Bafra merkez, Boğazkaya Köyü, Balık çiftlikleri, Kız Oğlan Kayası, Yeni Köy, Akalan Köyü, Gün Batımında Fener Köyü, Sürmeli Köyü ve Kızılırmak Deltası için dokunacaklar deklanşörlerine…

n

n Bafra sevdasını dilinden düşürmeyen ve hakkıyla yerine getirmek için hiçbir sorumluluktan kaşınmayan Sevgili Hasan Kılıç ağabeyimizin de ifadelerinde değindiği gibi: “Kuş Cennetimiz henüz istenilen turizm hareketini ortaya koyamadan... ilçenin ayrıntılardaki güzelliklerini birbiri ardına ortaya çıkaracak gayretler içinde olmamız gerek…

n

n Ama ne zaman?

n

n Çizmeleri ayağına geçirip patika yoldan tepelere tırmandığımızda

n