n

n
n Samsun, Anadolu nun Karadeniz e açılan en önemli kapısı; Avrupa - Asya transit yolu üzerinde işlek bir kavşak noktası, Türkiye nin en büyük akarsuları Kızılırmak ve Yeşilırmak ın arasında verimli delta toprakları üzerinde kurulmuş önemli bir tarım merkezi, denizi, ormanları, yaylaları ile bir doğa cenneti.
n
n Bu tartışma götürmez…
n
n Mustafa Kemal in 19 Mayıs 1919 yılında Kurtuluş Mücadelesi ni başlattığı Samsun un Türk Kurtuluş Tarihi nde müstesna bir yeri var.
n
n Çok eski çağların ticaret ve kültür merkezi, liman şehri.
n
n Günümüze kadar bu görünümünü devam ettiriyor.
n
n Her geçen gün biraz daha gelişim evresinde olması münasebetiyle; cazibe merkezi olması yönünde iyimser olmak abartı sayılmaz sanırım.
n
n Belirleyen alternatiflere sahip…
n
n Samsun ve tüm ilçelerinin dinamiklerini tam anlamıyla tanıtabilmek, bir defaya mahsus girişimlerden öte kalıcı ve kararlı adımlarla mümkün.
n
n İşte bu anlayışla oluşturulan ve bu yıl 6.sı yapılan “Samsun Tanıtım Günleri” farklı bir misyonu yerine getiriyor.
n
n Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) öncülüğünde düzenlenen Samsun Tanıtım Günleri yıl 10-11-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında.
n
n Tüm kurum ve kuruluşlarımızın bu etkinlikte yer alması, Samsun un tanıtımı açısından son derece önemli.
n
n Ayrıca, yılda bir kez de olsa İstanbul da yaşayan hemşehrilerimizle biraraya gelme imkanı buluyoruz.
n
n Ben de bu organizasyonu büyük bir özveriyle gerçekleştiren Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Başkanı H.Kaya Aşçı ve ekibine teşekkür etmek gerek.
n
n Kapsamı ne olursa olsun tüm tanıtım girişimleri başta emek, alın teri ve gönül işidir.
n
n Şehrin samimi duruşu, kendi ifade edebilme telaşı ve çabası, dışarıdakilere yansıma karakteri gibi önem arz eden tüm adımlar geleceğe dair atılmış bir köklü imzadır aynı zamanda.
n
n Samsun ve tüm ilçelerinin kendine özgü motifleri,renkleri,dokuları,hüzünleri,mutlulukları,dinamikleri, değerleri aklınıza ne gelirse tanıtım gününde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak olmasının yanında, daha da önemlisi, “Biz buradayız ve birlikteyiz” diyebilmek adına önemli “Samsun Tanıtım Günleri”…
n
n Ortak çaba“Marka Şehir” olmak ise; bu tür oluşumların sıklıkla hayata geçirilmesi elzem.
n
n Samsun’da yaşayan ya da Samsun dışında hayatını idame ettirenler için bir nebze memleket havası almak isteyenler için de farklı bir seçenek.
n
n Vakit eleştiri kolaycılığına sığınmadan samimi ve gönülden sahip çıkma vakti…
n
n Yaşanılan yer için bir taş üstüne taş koyanın tarihe geçtiği mütevazılığa sahip bu coğrafyanın bu gün ve geleceği için kolları sıvama vakti.
n
n Samsun Tanıtım Günleri nin hayırlı olması dileği ile…
n
n
n
n
n
n
n
n
n