n

n
n Bir kadın gözlerimin önünden geçiyor. Kapatsam o. Açsam o her şey onu hatırlatıyor. Sahilde kumlar silmiş olsa da yanyana yürüdüğümüz izleri, gözlerim her yere onu arıyor.
n
n Her mevsime sinmişliği var onun. Sonbaharın cılız ışıklarında ısınan kuşlar gibiydi. Kışın bitmez mızmızlığı için didinen kadın ve her bahar çiçek kokularını içine çeke çeke ağaç diplerinde oturan o kadını çok özlüyorum.
n
n Her sabah balkonda izlerken gemileri balıkçı ağlarına dolanıyor hayallerim.
n
n Bir kumru süzülüp balkonuma konuyor bazen de bir kelebek odamın tavanında sabah kadar bana eşlik ediyor, çok komik olsa da belki annemdir diyorum. Kimbilir ! Ruhu bir kimliğe bürünmüştür diye avutuyorum çocuğu olduğu koca beni.
n
n Anneler terk etmez vatanı olan yuvasını ah elleri çalışmaktan nasır tutan Anadolu anneleri. Güneşin altında kavrulurken yüzü ömür boyu emekli kocası kahvede serinlerken yaşamın anlamını çözememiştir çünkü doğuştan sürgün verilmiştir.
n
n
n
n Her anne bir devrimcidir.
n
n
n
n Ah hayatın en eksik yanı annelerimiz, onlarsız gerçekten hayatın ne tadı ne tuzu gölgeleri bile olsa yeter. Bence hayatın en büyük kayıpları onlar.
n
n
n
n Askıda pembe yeleğin, Tespihin parmak izlerinin olduğu dolapta asılı. Hangi köşeye gitsem, duvara baksam, yolumu kesiyor yokluğun, sen yoksun anne nicedir gülüşlerimi sattım dünlere. Sevdiğin ne varsa boğazımda düğüm düğüm yutamıyorum. Dost bildiklerim suskun artık. Perdelerimi kapatıyorum ışığa karşı. Yaşam kovamın dibi delik umutlarım için su kalmadı. Sen gittin ya anne bu gidiş çok gücüme gidiyor. Gelemezmişsin anne. Dönülmezmiş o yerlerden. Seccadende ayak izlerin, tülbentinin oyası ağlıyor yokluğuna anne. Kabrin nur ışıyla aydınlansın rahat uyu anne.
n
n
n
n Tüm annelerin ellerinden saygıyla öpüyorum iyi ki varsınız.
n