n

n

n Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) öncülüğünde 10-11-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen Samsun Tanıtım Günleri sona erdi.

n

n Samsun’u marka şehir haline getirebilmek adına atılan bu önemli adım, birçok açıdan önemliydi ve kazasız belasız sonlandırıldı.

n

n Yöresini tanıtmak isteyen de, sıladan haber almak isteyen de oradaydı…

n

n Sıcak ve samimi bir ortamda Samsunumuzun tüm renkleri tatları görücüye çıktı…

n

n 60 standa birbirinden farklı dokular ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

n

n Başta Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Başkanı Kaya Aşçı olmak üzere organizasyonda görev alan tüm isimlerin gönülden koşuşturmaları, taşın altına el koymak adına fedakarane bir girişimdi ve tebriği de teşekkürü de sonuna kadar hak etti.

n

n Kalabalık, kirli ve bir o kadar güzel İstanbul’un, tüm bozulmalara, yozlaşmalarına inat edercesine kendi olmayı başarabilen Eyüp’ün büyülü ortamında, Osmanlı yadigarı bir mekanda Feshane’de gerçekleştirilen Samsun Tanıtım Günleri ile ilgili üzerinde durulması gereken birtakım beklentiler de kendini gösterdi.

n

n Samsun’un tanıtımının amaç edildiği böylesi bir oluşuma Samsunludan daha çok Türkiye dokularının orada bulunması, söz konusu tanıtımın önceliği olması gerektiğini düşünüyorum.

n

n Ziyaretçi profilinin çoğunlukla Samsun ve ilçelerinden oluşması her ne kadar körler ve sağırlar yaklaşımını hatırlatsa da yaklaşık 16 yayın organının ana haberine girebilmesi bile “Biz Buradayız” diye bile adına önemli bir başarı…

n

n Öte yandan İstanbul’da ikamet eden dernekler başta olmak üzere belirli noktaların sözü dinlenen isimlerinin daha fazla ilgi göstermesi ve sahip çıkması beklentiler arasındaydı bence.

n

n 3 gün süren tanıtım günlerinde Bafra’sından Alaçam’ına, Vezirköprü’sünden, 19 Mayıs’ına, Havza’sından Kavak’ına, Çarşamba’sından Ladik’ine Samsun’u Samsun yapan tüm değerler boy gösterme fırsatı buldu.

n

n Gurbetten sılaya duyulan özlemin dile gelmesiydi Feshane günleri…

n

n Her bir katılımcı ve ziyaretçi için unutulmaz tatlar bırakarak geride, bir sonraki birlikteliğe kadar vedalaşarak sona erdi.

n

n Eminiz ki 7. Samsun Tanıtım Günleri daha renkli, daha güzel olacak.

n

n Çünkü Samsun sadece Türkiye için değil, dünya için de ciddi bir renk…

n

n Önemli olan kendi iç değerlerini tanıtabilmek, kendini ifade edebilmek…

n

n Bu tür oluşumlarda kendini ifade etmek de önemli…

n

n Gönül birlikteliği, samimiyet ise bu işin lokomotifi…

n

n Kişisel manada ise bizlere açılan kucaklar, nezaket ve mütevazı ev sahipliği, isimleri karşısında ceket iliklediğimiz büyüklerimizin “Gendüme”de anılarımızda bıraktığı izleri ise bir sonraki yazımızda sizlerle paylaşacağız.

n

n

n