n
n
n
n
n
n
n Püfür püfür rüzgar; tülü havandırıp içeri giriyor aklını başına al der gibi yanağıma çarpıp kaçıyor sanki ebeleme oyunu oynuyoruz, beni bul der gibi kendini hissettirip kayboluyor.
n
n Uçuşuyor yapraklarlar bu yaz gününde insanlar o kadar aciz ki ölen ağaçlara, bitkilere su bile vermiyorlar. Rüzgarla yarıştım daha bugün elimde beş tas su biri kuşlara, biri kedilere ,biri köpeklere diğerleri ise ölmekte olan bitkilere. Sonra benim susuzluğum yaktı içimi sen insansın dedim alış yanıp kavrulmaya.
n
n Sahi aklıma gelmişken hayatımıza girip gidenler vedalı vedasız rüzgarla akraba mıydı?
n
n Ayaklarımı uzattım kumsala denize yaklaştım usulca ve oturdum kıyıya oyun oynayan dalgalar peşpeşe çarpıp kaçtılar yüreğimin bir kıyısına.
n
n Atsam kendimi onlarla bir Karadeniz e fırtına kopmak üzere gelip bulamayacak hiçbir gemi liman çok uzaklarda rüzgar dalgalarla işbirliği yapıp nereye götürür beni bilmiyorum. Yok ben oynamıyorum.
n
n Rüzgar da alıp başını gitti ve ben insanları dinliyorum.
n
n Hiçbirinin derdi birine benzemiyor şikayet ediyor, şikayet ediyor...
n
n İhanet ediyor...
n
n Yalan söylüyor...
n
n Ya anlamıyorum insan kendi söküğüne bakmaz mı ki başkalarını nasıl eleştiriyor?
n
n İnandıklarımız alıp götürdü o güzel duygularımızı ne kadar kötü düşünce varsa satın aldık.
n
n İnsan posası kaldı geriye dostlar, iliğimize kadar sömürdü vahşi yaratıklar yüreğimizi.
n
n Ama yine de insanlar güldürüyor beni. Geçen hafta denizden dönerken gördüğüm manzara karşısında gülmekten ölecektim.
n
n Belediyemizin can kurtaranlar için yaptığı gözetleme kulelerinin birine amca üşenmemiş çıkmış ayaklarını sarkıtmış aşağı dogru ufukta kara var mı diye bakmıyordu sanırım. Hayranım ülkemin güzel insanlarının azmine. Hani yolda görsek hürmetten eğilip saygı gösteririz. İnsan biraz yaşına başına uygun yaşamalı bu kadar da insanlığını ayak altına aldırmamalı torun torba sahibi insanlar ayıp!
n
n Hadi biraz boşverelim bu olanlara geziye çıkalım kendi dünyamız da birazdan yine esecek rüzgar ve ben ayaklarımı vura vura iz bırakacağım kumsallarda, usulca akşam gündüzü yok ederken; çakılı kalacağım iskelede denizfeneri ışığımla.
n
n
n
n
n
n Dreyer: insanlar böceklerden daha zalimdirler, çünkü böcekler öldürmek için sadece ısırırlar, insanlarsa böcekleri öldürmek için ezerler.
n
n Eliniz vicdanınızda olsun sevgiyle kalın.
n
n
n
n
n
n
n
n
n