n
n
n
n
n Nedir bu bankalardan çektiğimiz, yok kart aidatı, yok hesap işletim ücreti, o da olmadı dosya masrafı, say say bitmez. Bir sürü ipe sapa gelmez kesintiler, yasalardan kaynaklanan boşlukları iyi bir şekilde değerlendirerek bu milletten adeta haraç gibi çeşitli bahanelerle kestikleri paralarla kazançlarına kazanç katıyorlar.
n
n
n
n Kaldı ki; vatandaşın birer birer baş edebileceği konu değil bu. Adamların kestiği bir ücrete itiraz ediyorsun iade ediyorlar. Devamında yine aynı bahaneyle kesmeye devam ediyorlar. Örneğin; benim hesabımdan bir banka haziran ayında 2013 yılı hesap işletim ücreti 1. taksit adı altında bir ücret kesiyor. Ben de itiraz için ihtarname çekiyorum. Daha sonra telefonuma bir mesaj geliyor... Hakem heyeti kararına istinaden hesabınızdan kesilen ücret iade edilmiştir ...
n
n
n
n Aradan geçen süre 5 ay. İyi güzel ben de paramı alıyorum ama ayın 21 inde yine hesabımdan 2013 yılı hesap işletim ücreti 2. taksiti adı altından 55 TL kesilmiş. İyi de kardeşim o uyduruk hesap işletim ücretinin ilk taksiti için kestiğiniz ücrete itiraz ettim, geri iade etmek zorunda kalmadınız mı? O halde neden bir daha kesiyorsun, geri iade edeceğini bile bile. Her kestiğin ücret için vatandaş itiraz edecek sen geri vereceksen niye kesiyorsun. Üstelik bankaya yazdığın itiraz yazısına şu şu yasaya göre alıyoruz diye geriye yazı gönderiyorsun, boşluğu bulmuşsunuz ya.
n
n
n
n İtiraz için bankamatikten ekstre alıyorsun 1 TL, iadeli taahhütlü mektup 5 TL, zarf, harcadığın zaman, üstelik sinir katsayın yükseliyor, kendine ve etrafına verdiğin zarar.
n
n
n
n Eeee... Bunlar haklı, işleri para satmak, fırsatını da bulduğunda çeşitli bahanelerle vatandaşın parasından kesintiler yapmak. Herhalde bankalarının hareketlerini denetleyen bir kurum vardır bu ülkede. Kesilen ücretler yasalsa yasal, değilse değil, bunlara bir kural konulamaz mı? Hem sonra bu ülke muz cumhuriyeti mi ki, yasalarla yönetilmiyor mu ki, meydan bunlara kalmış.
n
n
n
n Kaldı ki; itiraz için banka yetkililerini arayınca komik yanıtlarından en başında da efendim eğer en az 2 fatura ödeme talimatı verirseniz hesap işletim ücreti kesilmez. Bu ne demek, demek ki kesilen ücret tamamen keyfi. Size ne benim ödeyeceğim elektrik, su, doğalgaz vs. faturalarından. Ben ödeme yapacağım kurumla bire bir kendim muhatap olurum, hem de memnuniyetle sizlere de mahkum değilim.
n
n
n
n Kardeşim hangi yasaya dayanarak kesersen kes. 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun un 4/A maddesine istinaden yaptığın işlem ayıplı hizmet kusuruna girer. Hem de çok ayıp,haram haram! etik de değil,soymayın bu milleti.
n
n Bizleri yönetenler neyle meşgul onu bilemiyorum, anlayamıyorum da. Bu soygunculara bir dur diyen olmalı,vatandaşın bire bir uğraşacağı bir durum değil bu. Bizler dikkatimizi başka şeylere çevirdikçe; adamlar resmen soyuyor bu milleti.
n
n
n
n Yasa ise yasa rest ise rest bunu yapacak gerçekten idarecilere ihtiyaç olduğu kesin, yoksa bunlar yıllardır yaptıkları gibi daha yıllarca bu milletin kanını emmeye devam edecekler, gidişat ve ısrarları bunu gösteriyor...
n
n
n
n Bu soygun mutlaka bitmeli vatandaştan bunca yıldır aldıkları da faiziyle geriye iade edilmeli üstelik birer birer itiraza gerek bırakılmadan...
n
n
n
n Olur a itiraz edebilen var edemeyen var..
n
n
n
n Not: Bu gibi duruma maruz kalan vatandaşların mutlaka tüketici derneklerine ya da bağlı bulundukları Kaymakamlıkların -Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine- başvurmaları önemle rica olunur. Ne yapalım iş başa düştü...
n
n
n
n
n
n
n
n
n