n

n

n Başlık itici ya da “Sanat” ifadesine aykırı olabilir.

n

n Haklısınız.

n

n Kişisel, ideolojik veya farklı bir beklentiye ulaşamadığında düşünmeden ortaya atılan her türlü iddia, aslında önce o bulunan coğrafyayı ilgilendiriyor.

n

n Ve maalesef bu Bafra’da çok da sık oluyor.

n

n Dün “Bafra’da Çocuk Satılıyor” haberlerini yapan düşünce, bugün “Hayvan barınağı sakinleri açlıktan ölüme terk ediliyor” mesnetsizliğiyle çıkıyor ortalığa.

n

n İşin ilginç yanı ise, duyarlılığı ile alkış toplayan, her türlü canlının derdini dert edinen zümre ise araştırmadan, soruşturmadan bu iddiaları gerçekmiş gibi yorumluyor, tepkilerini dile getiriyorlar.

n

n Bana göre tam bir mantık tutulması bu.

n

n Şimdi “Aman efendim ne olmuş, gerçek öyle değilse sorun yok” şeklinde düşünebilirsiniz.

n

n Fakat gerçek her ne kadar öyle olmasa da atılan çamurun izinin etkisi azımsanmayacak ölçülerde olabilir.

n

n Oluyor da.

n

n Yıllar sonra alakasız bir yerde, alakasız bir ortamda hiç tanımadığınız biri Bafralı olduğunuzu öğrendiğinde “Bafra’da hala çocuk satılıyor mu? “ sorusunun karşısında yaşadığı çaresizliği unutamayan biri olarak söylüyorum bunu.

n

n Demem o ki; yıllar sonra bir Bafralıya “Orada hala köpekler açlıktan ölüyor mu” önyargısına karşı cevapsız bırakılmanın ne manası var.

n

n Bu bir vebal değil midir?

n

n Oysa bir düşünün;

n

n Bölgenin en kapsamlı hayvan barınağını hayata geçiren bir anlayış, orada barınan hayvanları açlıktan ölüme terk edecek kadar vicdansız olabilir mi?

n

n Bu iddiaları ortaya atarak;

n

n 2012 yılında sokak hayvanları için bir barınak projesi ile önemli bir adım atan,

n

n Projeyi örnek standartlara uygun şekilde hayata geçirip hizmete sunan,

n

n Bafra’daki sokak hayvanları sorunu minimuma indiren,

n

n Barınakta veterinerimiz dahil 7 personel ile yaklaşık olarak 650 adet köpeğin tüm bakımlarını ve rutin kontrollerini yapan Bafra Belediyesi’ne haksızlık edilmiş olunmuyor mu?

n

n Gerçek amacın bağcıyı dövmek olduğu o kadar açık ki.

n

n Algılarda Bafra’yı küçük düşürmek, asılsız iddiaları hayata geçirerek sosyal medyada gündem oluşturmak Bafra’nın kaderiyle oynamaktan başka hiçbir şekilde açıklanamaz.

n

n Ve bunu sözüm ona “Sanat” haline getirmek, her fırsatta altını çizdiğimiz malum Bafralılık duruşu ile asla bağdaşmaz.

n

n Birilerinin bilinç altında oluşturduğunuz, grileştirmeye çalıştığınız, soru işaretlerine büründürdüğünüz gerçek Bafra bu değil.

n

n Kusura bakmayın…

n

n

n

n

n

n

n