n 4 yıldır Tekkeköy-Costal sahilinde geçiriyorum hemen hemen bütün yazımı. Orada denize giriyor, orada güneşleniyor, orada yorgunluk atıyorum bütün yaz boyu.
n
n Zaman zaman elime oltamı alıp kanalda balık tutmaya da çalışıyorum. Sonradan keşfedip çok zevk aldığım, eğlendiğim yer oldu benim Costal.
n
n Gelemen köprüsünden direkt olarak içeriye daldığımız refüjü kaldırdılar, ta havaalanı kavşağına kadar gidip ya köprüye geri dönüyoruz ya da havaalanı yolundan geçiyoruz.
n
n Zar zor da olsa Tekkeköy ün Costal sahiline kavuşuyoruz.
n
n Köy desen değil, şehir desen hiç değil. Ne herhangi bir yerde köy ne de herhangi bir şehirde mahalle.
n
n Büyükşehir in otobüs seferleri koyduğu, o otobüslerinde ta Çınarlık ve havaalanını boydan boya adeta tavaf ederek dolaşarak (yaklaşık 1 saat) varıyoruz Costal a.
n
n Bakımsız, her tarafı pislik içinde, sahili alabildiğince kum fakat denize girmek için temiz bir yer aradığımız bir yerdi Costal.
n
n
n
n Tekkeköy ün tek sahili denizi tehlikeli olmasına rağmen halkın denizi gördüğü ve denize girdiği yer, Costal.
n
n
n
n Yeni adı Tekkeköy-Çiftlik Mahallesi...
n
n
n
n Gelemen e çalışmaya gelenlerin oluşturduğu bir mahalle, zamanla, ufak ufak özel meskenler oluşturulmuş. Daha doğrusu her gecekondu yerleşim yerleri gibi o güzelim çiftlik arazisi talan edilmiş, peşkeş çekilmiş, peşkeş çekilmesine göz yumulmuş. Şimdi 2/b den yaralanılarak tapuların verildiği yer.
n
n
n
n Böylesine bir sahilin temizlenmesi sorun oluşturuyordu Tekkeköy Belediyesi için. Sorun diyorum çünkü aksi olsa o pisliğe hiçbir belediyeci tahammül edemezdi. Aklıma da başka bir şey gelmiyor. Çok mu zordu buraların temizlenmesi, hizmet götürülmesi.
n
n
n
n Seçimlerden sonra ilk defa gittim sahile, yazlığa gittiydim ama sahile ilk defa gittim. Aman Allahım neredeyse tanıyamadım, gözlerime inanamadım. Her taraf özenilerek çöplerden temizlenmiş, o güzelim kum yatak gibi bizleri davet ediyor.Tebrik ediyorum Tekkeköy Belediye Başkanını. İnşallah daha da güzel olacak Costal sahili.
n
n Hatta orada yaz boyu balık adamlar da olur diye bekliyoruz. Yazlık eğlenceler de yapılır...
n
n Taktirlik bir iş,hem de çok.
n
n
n
n Tebrikler Tekkeköy Belediyesi, tebrikler Hasan TOGAR, başlangıç harika...
n