n Soma da yaşanan maden faciası, hepimizin yüreğinde derin acılar oluşturdu. Bir kez daha anladık ki zengin ve açgözlü bazı patronların; kar amaçları uğruna insanların hayatlarını hiçe sayması. İş güvenliğinin sözde kaldığı ve alacağı uygulayacağı iş sisteminin insan hayatından daha pahalı düşünülmesi.
n
n
n
n İşçinin üstü başı yüzü gözü kir içinde olsa da yüreğinde küçücük dünyalarına rağmen sadece birilerine muhtaç olmamanın mücadelesi var. Maden işçilerimiz gibi işçi sınıfında çalışan vatandaşlarımızın haklarını yemekten doymayan bazı tonton patronlara diyorum ki el insaf minel vicdan.
n
n
n
n Türkiye de bence en önemli sorunların biri de yaşanılan komik denetlemeler. Komik çünkü denetleme yapılacak olan yerlere eğer bir haftadan önce haber veriliyorsa bunun adı yalakalık mı yoksa ispiyonculuk değil de nedir?
n
n
n
n Canlı canlı toprağa gömülen eşini eşsiz yuvasını aşsız evladını babasız anayı babayı evlatsızsız bırakan aç gözlü iş kazalarının öğle yemeklerinin cenazesiydi onlar.
n
n
n
n Bir çocuk dedi ki;
n
n Babamın sözü vardı bana ayakkabı alacaktı ve bir daha giymeyecektim ayakkabılarını.
n
n Gözlerinden boncuk boncuk akarken yaşlar sanki bir okyanusta boğuluyordum.
n
n Sonra devam etti.
n
n Artık babam yok kurduğum hayallerde onunla gitti şimdi ayaklarım çıplak yüreyeceğim bu yollardan.
n
n
n
n Evet, onun acısı içlerinden sadece birinin kısacak sözleriydi. Kim bilir kaç hayal yok oldu. Sönen ocaklar elbet tüter ama biliyorum daha bir kara daha suskun ve simsiyah bir hatıra ile yaşayacaklar.
n
n
n
n Üzerinden günler geçiyor olsa da eminim ki benim gibi her zaman onların acısını yüreğinde taşıyacak ve hisseden insanlarımız var. İyi ki varlar.
n
n Bu büyük felaketlerin hepimizi birbirimize sevgi ile kenetlemesini ve böyle büyük acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum.
n