Amasya Belediyesi bu yıl ki 10. Türk Sanat Müziği Beste Yarışması nı TRT ile ortaklaşa düzenledi.
Toplamda 576 eserin katıldığı bu yıl ki yarışmada ilk 10 a kalan eserler TRT tsm ses ve saz sanatçılarının yorumlarıyla geçtiğimiz cuma akşamı TRT Müzik ten de canlı yayınlandı.
Birbirinden değerli bestekarların birbirinden değerli eserlerini zevkle dinledik ve izledik TRT Müzik ekranlarında. Hatta şimdi Amasya da olmak vardı ya dedirtti adeta.

Amasya Belediyesi ve halkı çok benimsedi böylesi değerli organizasyonu.Türk müziğine çok önemli katkı sağladığı mutlak olan böylesi güzel bir kültürel etkinlik Amasya dan kat kat büyük yerlere eninde sonunda örnek olacağı kesin.

Yarışmayı başından sonuna dek adeta soluksuz takip ettim televizyon başında. Bu vesileyle tüm bestekarların gönüllerine sağlık.Gönülleri şen olur da Türk müziğine nice kaliteli eserler kazandırmaya devam ederler.
Şefliğini Özgen Gürbüz ün yaptığı TRT saz sanatçıları kaliteli icraalarıyla her zaman 1 numara olduklarını tekrar hatırlattılar.

Bu yıl ki Amasya Türk Sanat Müziği beste yarışmasına yine her yıl olduğu gibi Samsun dan da ben de dahil bir çok bestekar eserleriyle katıldı.
Samsun dan, hepimizin hocası kıymetli bestekar Cavit Ersoy ve büyük sanatçı Osman Ergen in de bestelerinin aralarında bulunduğu 10 güzel beste ilk 10 eser arasına girmeyi başararak finalde yarışmaya hak kazandı.

Gecenin sonunda heyecan içinde beklenen sonuçlardan sonra bu yıl ki beste yarışmasının 1.si Özümde,dilimde,sözümde neyse adlı nihavent makamında eseriyle Osman Ergen oldu.
Türk müziğine çok güzel bir eser kazandıran Osman ERGEN i tebrik ediyor,başarıları daim olmasını diliyorum.
Tebrikler Osman ERGEN.....