İlkadım Kent Konseyi Kültür Sanat ve Tarih çalışma grubunun bir projesi olan Tarih ve Edebiyat sohbetlerinin geçtiğimiz haftaki konusu edebiyat sohbetleriydi

Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi nde; Her ayın 1.ve 3. pazartesi akşamları, saat 19.00 da Tarih ve Edebiyat Sohbetleri 2 programı Eğitimci Suat ZOR un Hz. Mevlana nın Üç Beyit konulu sunumu ile başladı.

Daha sonra Samsun Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü Kemal YURT, Koro Şefi Nihat GÖNÜL idaresinde bir grup sanatçı hüzzam Mevlevi ayininden bir bölüm ve ardından Türk Tasavvuf Müziği nden örnekler sundu.

Program İlkadım Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bünyamin KOCAOĞLU yönetiminde OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Dursun Ali TÖKEL in konuşmalarıyla son buldu.

Dursun Ali Hocanın esprili anlatımıyla Niçin Edebiyat? konusu işlendi. Aydınladık ve musmutlu döndük evlerimize. Gönüllerinize sağlık Dursun Ali Hocam, edebiyat yapmanın yollarını öğrettiniz bizlere, edebiyat yaparak!
Ocak ayının 5 inde akşam 19:00 da günün konusu tarih sohbetleri, konuk konuşmacı benimde pedagojik formasyon kurslarından hocam olan OMÜ den Prof. Dr. Fahri SAKAL, Samsun Şehir Tarihiyle ilgili bir sunum yapacak.

Katılımınızı bekliyor, Samsun tarihi ile ilgili bilgilenmiş olursunuz sıcacık Acem Tekkesi ortamında.