Bir seçim dönemine daha giriyoruz ortalık aday adaylarıyla dolu. Tüm sevecenlikleriyle görücüye çıkıyorlar birer birer, mutluluk abidesi gibi her biri.
Şu aşamada tüm hünerlerini parti liderlerine ya da liderlerinin yakınındakilere sergilemek için yarış halindeler; en güzel elbiselerini giyerek her ortamda görünme telaşındalar, henüz aday adayı.

Adı üstünde milletvekili seçimleri bekle ki, sözüm ona millet vekilini seçecek. Öyle mi, yersek tabi.
Resmen parti liderinin sultanları, kime soruldu ki listeye yerleştirilirken. Herhangi bir parti, herhangi bir lider, diğer vekilleri kim sayabilir ki. Kaldı ki bakanları bile tanımıyor bu devirde bu millet.

Bunun yanında ön seçim yapacak olanlar da var CHP gibi. Aday adayı çok, gerçi Allah daha çok versin. Kimliklerine bakıyorsun hepsi birbirinden değerli isimler, öncelikle medeni cesaretleri için tebrik etmek gerekir. Büyük bir olasılıkla hakim gözetiminde ön seçim olacak birçok ilde olduğu gibi Samsun da da. Eski belediye başkanlarından tutun da eski meclis üyelerine kadar. Gerçi onlar için fazla bir sorun gözükmüyor direkt olarak görev yaptıkları için. Ne ektilerse onu biçecekler, belediye başkanlıkları ya da meclis üyelikleri yaptıkları bir önceki dönemde nasıl bir ekip anlayışı, nasıl bir hizmet anlayışı uyguladıkları ve bu uygulamalarda insanları nasıl mutlu edip etmediklerine göre tercih edilecekler. Onu öncelikle CHP üyeleri tespit edecek bir aksilik olmazsa.
Aslında tüm partilerde de ön seçim olsa, demokrasi ve halkın katılımı tam olarak sağlansa.Aksi halde çok kötü bir örnek al ben tespit ettim sen oyla . Ne gerek var sizler saptamışsınız zaten estağfurullah efendim diyesi geliyor içimizden,bunun adı da demokrasi diye de bize satıyorlar, biz de yedik.

Tüm bunların dışında çeşitli kurumlarda ya da serbest çalışıp da dimdik ayakta kalabilmiş, düşüncelerinden ve kimliklerinden taviz vermemiş bence de çok özel ve onurlu insanlar da vardır CHP aday adayları içerisinde, ki bence de en taktire değerdir onlar. Çünkü çalıştıklar kurumlara emekleri geçmiştir, idealist insanlardır benim bizzat tanıdıklarım o aday adayları. Öyle de düşünüyorum ki veremeyecekleri hesapları da yoktur. Ne bu milletin malına el uzatmışlardır ne de uzatanlara göz yummuşlardır. Bir de şunu da söylemeden bitiremeyeceğim yazımı;
Bu halkın oylarıyla işbaşına gelip halka ait olan kurumun kasasına sahip olamayanlara da benim bildiğim CHP liler hiçbir zaman fırsat vermez, bir de omurgalı kişileri tercih ederlerse seçimlere kesinleşmiş listeyle gidilirken rakip partileri eleştirirken siz önce aynaya bakın sözüyle muhatap olmazlar.
Her şeye rağmen ön seçim insanları daha katılımcı hale getirir, çok olumlu bir durumdur diğer partilere de örnek olur diye umuyoruz...
Şunu da ekleyeyim, CHP liler her şeye rağmen kül yutmaz bilirim, eskiden öyleydi değişmemişse!