Kültürümüzün yaşatılması için devlete çok özel görev düştüğünü ve de devleti yönetenlerin bunu bir görev olarak kabul etmesi hepimizce beklenilen bir durumdur.

Bu durum gözönünde bulundurularak gerek TRT, daha sonraki yıllarda da Kültür Bakanlığı bünyesinde Devlet Türk Halk Müziği,Devlet Klasik Türk Müziği koroları,Devlet Halk Dansları toplulukları, Devlet Tiyatroları,Devlet Opera ve Balesi gibi topluluklar oluşturulmuştur.
Devlet Opera ve Balesi dışında olan tüm topluluklar ve de korolara Türk müziğine ve tiyatroya emek vermiş, ülkede bu işi amatör ruhla icra eden değerleri daha profesyonel icraya teşvik etmek, hem de var olan kültürümüzü korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için devletin bizzat desteklediği ve de teşvik ettiği dönemlerde sayısız sanatçılar yetişti.
Devamında akademik düzeyde eğitim yaygınlaştı tüm güzel sanatlar alanında, ki hemen hemen çoğu üniversitede güzel sanatlar ile ilgili birimlerin sayısı hızla arttı. Daha da güzeli hemen hemen her ilde güzel sanatlar liseleri açıldı.
Açıldı açılmasına da şu anki yönetim, güzel sanatları, hem de öz be öz bizim kültürümüzün olmazsa olmazı müziğimizi desteklemez durumdadır.

TRT de gerek Türk Halk Müziği, gerekse Türk Sanat Müziği sanatçıları ikinci sınıf sanatçı muamelesi görüyor görüntüsü veriyor bizlere. Bu kanıya TRT de Türk müziği adı altında özel program yapan gerek tavernacı, gerek arabeskçi, gerekse fantezicilere bakınca varıyoruz.
TRT kadroları yenilenmeli eski kaliteye tekrar ulaştırılmalı, yoksa Türk müziği adına kafamızı şişiren insanlara mahkum edilmemeli bu halk. Hem bizlere hem de Türk müziğine yazık oluyor ,koskoca bir kültür dejenere oluyor. Türk müziğinden bihaber sözde Türk müziği icracılarının elinde.
Devlet koroları da farklı değil, ne korolara itibar var ne de korolarda bulunan sanatçılara. Kapattık,açtık diye diye ne performans bırakıldı ne de şevk, aynı TRT de olduğu gibi

Hani sakız gibi ikide bir geçmişi eleştirmek için Türk müziğinin bile radyolarda çalınmasını yasakladılar deniliyor ya, işte buna katıla katıla gülesim geliyor ama gülemiyorum.
Gülemiyorum çünkü, içim acıyor, ömrümüzü feda ettik Türk müziğine yapılan eziyeti bugünden geriye bakarak eleştirirken bugün gereken önemi veriyor muyuz diye de bir düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum. Özellikle TRT ekranlarını sözüm ona rekabet adı altında piyasacılara teslim eden zihniyeti eleştirmemiz gerek. Geçmişi eleştirirken de günümüzde sanki Türk müziği altın çağını mı yaşıyor diye de bakmak gerek.