2000 yılında Samsun Büyükşehir Belediye Konservatuvarı nda başlayan Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu şefliğim 2002-2003 sezonunda, o zamanki Gazi Belediyesi bünyesinde de koronun oluşturulmasıyla 2008 yılına kadar sürdü.

Bu süre zarfında 4 ü Büyükşehir bünyesinde olmak üzere 35 i aşkın konsere imza attık.Özellikle 12 kişiyle oluşturduğumuz Gazi Belediyesi Çocuk Korosu nun ilk konserinde sahnede(AKM) 39 kişilik bir ekip vardı 4 Ocak 2003 akşamı.(13 saz-26 ses)

2004 yılında aldığımız bir kararla koroya, Türk Sanat Müziği Çocuk ve Gençlik Korosu adını verdik.Sebep ise koromuza yoğun bir şekilde her yıl yeni katılımların olmasıydı,dolayısıyla eskiler her geçen yıl hem deneyim açısından hem de yaş açısından biz bu çocuklarla mı konser vereceğiz gibi bahanelerle hem velilerini hem de beni son derece sıkıştırıyorlardı.Ayrı bir gençlik korosu mu oluştursak acaba diye düşünürken aklımıza Çocuk ve Gençlik Korosu fikri geldi,bizden önce örneği de yoktu.Ayrı ayrıydı her alanda,bizimle beraber her alanda çocuk ve gençlik koroları ya da toplulukları adını aldı, çocuklara ve gençlere hitabeden topluluklar.

Bu koromuzdan onlarca öğrenci yetişti,şu anda her biri birer yetişkin ya da müzik alanında eğitim veren üniversitelerde okuyor. Yavaş yavaş bu alandaki başarılarını da görmeye başladık, hem Türk müziğine emek veren hem de Samsun u gururla temsil eden insanlar olarak boy gösteriyorlar çeşitli platformlarda. En başta velileri olmak üzere ben de çok onur duyuyorum doğal olarak.
Geçen yıl TRT nin düzenlediği Türk Sanat Müziği Amatör Ses Yarışması nda Türkiye 2.si olan Serap KILIÇ bu korodan yetişmeydi 12 yaşından itibaren.

Geçtiğimiz perşembe akşamı Star tv de yayınlanan ve kazanan yarışmasında 1. olan Taylan da bu korodan yetişti. Taylan koroya katıldığında okula gitmiyordu 6 yaşındaydı henüz.
O yaşlarda doğru yönlendirmeyle hem Türk müziğini sevdirip hem gönül verdirip hem de bu alanda eğitim yapmasına neden olduğumuz kesin.

Bu korodan yetişip de özellikle Türk müziği alanında ses getirecek büyük müzik adamları geliyor, sevinçliyim ve de gururluyum.

Kolay değil kısa vadeli bir yatırım da değildir çocuklara yapılan yatırım. Meyvelerini almak uzun sürer, hem meşakkalidir de...

Ama her şeye rağmen o korodan yetişen çocukların bu alanda temelleri sağlamdır. Başarı mutlaka gelecektir, eninde sonunda...