Küçük bir karınca her sabah erkenden işine gelir ve neşe içinde çalışmaya başlardı… Çok çalışır…Çok üretir… Ve bunları keyif içinde yapardı.
Patronu aslan, karıncanın başına yöneticisi olmadan kendiliğinden bu kadar hevesle çalışmasına çok şaşırırdı. Bir gün kararlılığı ve verimliliği artırmak için aklına parlak bir fikir geldi. Eğer karınca başında bir yönetici bile olmadan bu kadar üretken olabiliyorsa, bir de başarılı bir yöneticisi olsa neler yapardı.
Bunun üzerine, müthiş bir yöneticilik kariyeri olan ve yazdığı raporla ünlü hamamböceğini işe aldı. Hamamböceği işe öncelikle bir saat alarak başladı. Böylece karıncanın çalıştığı saatleri tam olarak ölçebilecekti. İş saatlerinde gevşekliğe müsaade etmeyecekti.
Elbette patronlarını düzenleyecek bir sekretere de ihtiyacı olacaktı. Bu nedenle; hem telefon trafiğini yönetmek hem de arşiv işleri için örümceği işe aldı. Aslan, gelişmelerden çok memnundu. Hamamböceğinin hazırladığı raporlar gerçekten harikaydı. Hatta ondan üretim hızını ölçen ve karlılığı analiz eden renkli grafikler de hazırlanmasını istedi. Böylece raporlarını ortaklarına sunum yaparken kullanabilecekti.
Hamamböceği bu raporları üretebilmek için yeni bir bilgisayara ve donanıma ihtiyaç duydu. Artık artan ekipmanlar içinde bir bilgi işlem departmanı oluşturmanın zamanı gelmişti.
Bu işleri idare etmek için de sineği işe aldı. Bir zamanlar mutlu, üretken ve rahat olan karınca bu yeni toplantı düzeninden ve evrak işlerinden yılmıştı. Zamanının büyük bir kısmı, sorulan soruları cevaplamak ve evrak işleri yapmak ile geçiyordu. Aslan, karıncanın bölümünün giderek büyümesinden memnundu.
Bölümü daha büyümek üzere bir üst yöneticiye ihtiyaç olduğunu düşündü. Ve bölüm başkanı olarak başarılı ağustosböceğini işe aldı. Kendi rahatına ve keyfine düşkün ağustosböceğinin ilk icraatı ofisi rahat edebileceği yeni mobilyalar ile döşemek oldu. Tabii kendisinin yeni bir bilgisayara , bütçe kontrol ve stratejik verimlilik planı hazırlanması için kişisel bir yardımcıya ihtiyacı vardı.
Bunun üzerine eski iş yerindekini yardımcısını işe aldı. Karıncanın çalıştığı yer git gide kimsenin gülmediği, neşesiz ve mutsuz bir mekana dönüşmüştü. Ağustosböceği patronu aslanı ortamın ruh halini değiştirecek bir çalışma yapılması gerektiğine ikna etti. Bunun üzerine Karıncanın bölümünde olup bitenleri gözden geçiren Aslan , üretimin ve kararlılığın dramatik bir şekilde düştüğünü farketti.
Hemen son derece itibarlı ve tanınmış olan baykuşu sorunu çözmesi için işe aldı. Baykuş, karıncanın departmanında üç ay vakit geçirdi. Bu hummalı çalışmanın ardından ciltlerce süren muhteşem bir rapor yazdı. Raporun sonucu şuydu: ‘’Departmanda aşırı istihdam vardı ‘’.
Aslan raporu inceledikten sonra dramatik bir karar verdi .
Ve elbette ilk olarak negatif tavırları ile dikkat çeken mutsuz ve çalışma isteğini kaybetmiş olan karıncayı işten çıkardı...