Önümüzdeki pazar milletvekili seçimleri yapılacak.Tüm partiler vaatlerini ortaya koyarak seçmen karşısına çıktılar,ne kadar inandırıcı oldularsa o oranda oy alıp parlementoda temsil hakkı elde edecekler.
Dileğim tüm partilerin aldığı oy oranına göre vekil çıkarması ama bu sistemde zor.Bunun yanı sıra barajı aşamayan partilerin aldıkları tüm oylar, barajı aşan partilerin işine gelecek,böylece adaletsiz bir biçimde milletvekillerini de onlar alacak.Vatandaş başka partiye oy verecek vekili başka parti çıkaracak ondan sonra da milli irade laflarıyla aklımızla alay edilecek.Tabi ki bizler de hep birlikte alkışlayacağız bu sistemi.

Kamuoyu anketleri ortalıkta cirit atıyor,ben de inanıyorum ki milletin iradesini maniple etmek için yapılıyor çoğu anketler.
Öyle ya da böyle,anket şirketlerinin tamamı karasız oyların da hatırı sayılır düzeyde olduğunu söylüyor. Adaylar da liderler de hatta Cumhurbaşkanı da bu karasızları etkilemek için var güçleriyle çalışıyor. Bakalım son dönemece girdiğimiz bugünden sonra neler değişecek,seçmen nasıl etkilenecek.
Bence araştırma şirketleri kararsızlar konusunda yanılgı içinde. Benim bildiğim bu millet kararını çoktan vermiştir, gerisi hikaye. Anket şirketleri liderlere umut veriyor ha gayret kararsızlar var diyerek kendilerini de gündemde tutuyorlar. Bunun yanında karar verdiği halde daha karar vermedim diyen insanlar da var.
Liderler ne yaparsa yapsın,isterlerse dokuz takla atsınlar,son bir haftada çok büyük spekülasyonlar yapılmadığı sürece hiçbir parti ne bir puan artırabilir oyları ne de bir puan eksilir.
Neye dayanarak mı söylüyorum,benim yurdumun insanı kararını vermiştir, sen yanına gittiğinde sandalyeye yayılarak oturur, bir güzel de salağa yatar, senin vaadin ne ağa diyerek de seni konuşturur arkandan da kıs kıs güler.

Velhasılı kelam,benim yurdumun insanı kime oy vereceğinin kararını çoktan vermiştir, bu saatten sonra sizlerle ancak kafa bulur...