Birkaç gün önce Samsun Gögüs Hastalıkları Hastanesi nde Gögüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmakta olan hekimimiz Op. Dr. Kamil Furtun u yapılan silahlı saldırı sonucu kaybettik. Ailesine ve sevdiklerine Allah sabır versin.
Bu cinayetler ne ilk ne de son.
Hastanede çalışan bir insan olarak, zaman zaman karşılaşmak mümkün oluyor, hiç yoktan fırtınalar çıkabiliyor ve anlam vermeye çalışırken donup kalabiliyorsun.
Bu toplumdaki bu tür psikolojisi bozuk bireyleri nasıl eğitebilirsin ve nereden bileceksin ölümün insan kılığında hangi kapıdan girip seni bulabileceğini?
Yaşama hakkını almaya hiçbir canlının yetkisi yok.
Neler oluyor böyle?
Neden bu kadar kolay harcanır oldu canlar.

Bu son bir hafta içinde güzel sokağımızda bir gün aralıklarla üç olay yaşandı sanırım yazdığım kitap içeriğini değiştirip polisiye bir roman yazmalıyım diye düşünüyorum.
Bir içki bardakta durduğu gibi insanlar da durmuyor bozuyor arkadaş.
Bir-iki bıçak ya da silaha sahip olan kendisini Büyük İskender zannediyor.
Bağırıp çağırıp nara atmayla insan korkutmaya çalışmakla olmuyor ki adamlık. Kim bilir kendi içlerindeki korkuyu böyle bastırıyor olmalılar zavallılar.

Haberleri izlemiyorum uzun zamandır çünkü cinayetler görüntüleri ruhuma öyle kazınıyor ki tüm gece o olayı kafamda kurup kaldırıyorum, üzülüyorum, kızıyorum içim acıyor bilmem abartılı ama bendeki durum böyle sonra bakıyorsunuz cinayet işleyenler, en yakınınızdaki kişiler güven duygunuz gittikçe azalıyor ve herkes şüpheli durumuna düşüyor.
Ne kadar kötü değil mi bu olaylar insanları yavaş yavaş yalnızlaştırıyor ve bu böyle olmamalı birbirimize güvenmeden nasıl yaşayabiliriz.
Sadece kime ne kadar güvenmeliyiz ona karar vermeliyiz.

Her nasıl olursa olsun ölümün her şekli çok acı, yaşanmış gerçek komik cinayetler mizahi yaşanmış.

1. Buenes Aires’te karsına sinirlenip onu öldürmeye karar veren adam,otelin 23. katındaki odalarından karısını aşağı atar. Kadın elektrik tellerine takılır. İşini sağlama almak isteyen adam pesinden atlar. Telleri tutturamaz,yere çakılır.
2. Arjantin de iki kardeş hiç anlaşamaz ve sürekli tartışırlar. Kardeşlerden biri bir gün çok kızar ve kardeşini tek kurşunla kafasından vurup öldürür... Olay sıradan bir cinayet gibi görünse de işin aslı şöyledir; cinayeti işleyen kardeşle ölen kardeş yapışık ikizdir ve kardeşini öldürünce yaklaşık 5 dakika sonra kan dolaşımının yavaşlamasından dolayı kendisi de hayatını kaybeder.
3.Filmlere de konu olan bu esrarengiz cinayete 22 yaşındaki Elizabeth Short kurban gitmiştir. Lakabı Black Dahlia(Kara yıldız çiçeği) olan Short, 1947 yılında vücudu ikiye ayrılarak öldürülür. Cinayete olan medya ilgisi, soruşturmayı sekteye uğratır. 60 kadar kişi katilin kendisi olduğunu iddia eder. Soruşturma ilerledikçe katilin kendisi olduğunu iddia edenlerin sayısı artar. Cinayet, Karındeşen Jack ten sonra katillere en çok ilham veren cinayet olarak görülüyor.
4. Iraklı terörist Khay Rahnajet içinde bomba olan paketi postayla suikast adresine göndermeye kalkar. Ancak yeterli sayıda pul yapıştırmadığı için paket, ev adresine geri gönderilir. İçinde bomba olduğunu unutan acemi terörist Rahnajet paketi açar. Sonrası malum!
5.Mısırlı çifti, Nil Nehri’ne düşen tavuğunu kurtarmak için suya girer. Ancak girdaba yakalanır. Kıyıya dönemeyince haykırarak yardım ister. Bu kez oğlu atlar suya. O da girdaba yakalanır. Beraberce yardım isterler. Derken adamın kızı, karısı ve iki komşuları da aynı kaderi paylaşır. Sonunda tavuk kurtulur ama 6 ölü birarada.

Sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.