Son günlerde televizyonda yayınlanan ve pek çok kişi tarafından da beğenilen bir reklam filmi var. Arçelik’in reklam filminde Kenan Doğulu ve Beren Saat oynuyor.

Reklamda öne çıkan bazı noktalar var.
Birincisi işine bağlı olmanın ve işini sevmenin başarıdaki en önemli rollerden birisi olduğunun altı çiziliyor. Bu son derece doğru bir saptama. Gerçek hayatta da bir kişi işini ne kadar severse o işi o kadar güzel ve hatasız yapar. Hem kendi başarısı hem de çalıştığı kurumun başarısı açısından son derece önemli bir kavram. Bunun için bireyin kendi adına düşeni yapması kadar şirketlerin insan kaynakları departmanının da yapması gereken birçok unsur söz konusu
İkinci mesaj ise Arçelik’in inovasyona bakış açısı. Burada da şirketin iş yapma felsefesi açısından da inovasyona ne kadar değer ve önem verdiği anlatılıyor.
Üçüncü mesaj olarak ise Arçelik’in de işini aşk ile yapıyor olması. Burada da Arçelik kendisini şirket olarak işini ne kadar aşk ile yaptığını gösteriyor.
Reklamda Kenan Doğulu ve Beren Saat’in da oynatılmış olması da tesadüf değil. Bu noktada her iki kişi de alanlarında başarılı olan insanlar.
Markalaşmak kolay bir süreç değildir. Burada çok dikkatli olmak lazım. Bu noktada reklamdan daha öncelikli olarak yapılması gereken şey altyapı çalışmalarının sağlıklı şekilde yapılıyor olması. Bunun için de artık inovasyon kavramına iyi önem vermek gerekiyor.
İster birey olarak ister kurum olarak işinin aşk ile yapılıyor olması durumunda başarı kendiliğinden gelecektir.