Önceki gün, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın daveti üzerine sabah erken saatte Yalı Kafe’de gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve köşe yazarlarının buluşmasına katıldım. Kahvaltıda Başkan Taşçı, göreve geldiği günden itibaren yaptıklarını ve bundan sonra yapmayı planladıklarını anlattı. Gazetelerden ve internet medyasından takip ettiğim kadarıyla başarılı bir çalışma temposu olduğunu biliyordum ama o anlattıkça daha da bilgi sahibi oldum ve takdir ettim. Bir belediye başkanının müdahale etmesi gereken eksiklerin neredeyse tümünün farkında olduğunu gördüm. Bu farkındalığı projelerine de yansıtmış olması; başarıyı beraberinde getiriyor.

Ben bunları düşünürken kahvaltı bitti ve bizi bir otobüsle projeleri tanıtmak üzere yola çıkarttılar. Başkan Taşçı yine en önde, bir turizm rehberi gibi projeleri anlatıyor. Kilitli Taş Parke Fabrikası ilk durağımız oldu. Teknolojinin üst düzeyde olduğu ve günde 35 bin parke taşının üretildiği bu tesise hayran kaldım. Ardından Örnek Köy Projesi nin uygulandığı Kurugökçe Mahallesi ne geçtik. Daha otobüsten iner inmez bizi mahalle sakinleri karşıladı. Bir dedeye yaklaştım ve ‘Nasıl, başkandan memnun musunuz?’ diye sordum. Aldığım, ‘Sağına, soluna bak, yolları görmedin mi? Nasıl memnun olmayalım’ cevabı aslında bana yetti de arttı bile. Sahiden o eski köy, şimdi mahalle olan Kurugökçe sanki ilçenin merkezi gibiydi.

Çatalçam daki, Atakum Meslek Edindirme kurslarının Tekstil bölümü üçüncü durağımız oldu. Öyle kurs falan dediğime bakmayın, bildiğiniz fabrika. Kursiyerler daha kursları bitmeden iş sahibi olmaya başlamış. Oradan çıkıp Kız Öğrenci Yurdu, Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi ni görünce bitti sandım ama henüz yeni başlıyormuşuz. Bu arada Başkan kadar konusuna hakim, öğretmen edasıyla yapılan hizmetleri bizlere tane tane aktaran Fatma Taşçı yı da takdir ettiğimizi de belirtmek isterim. Fatma Hanımı dinledikçe, Başkanın daha da başarılı olabilmesi için en büyük desteğin bilgi,birikimiyle hanımı olacağı kanısı oluştu bizlerde. Başkan Taşçı bize Seyir Terası, Osmanlı Hamamları ve Akvaryum Park projelerinin yapılacağı alanları gösterdi. Bir de ilçe halkının merakla beklediği Atakum Devlet Hastanesi olarak hizmet verecek binayı.

Yapılanları ve yapılacakları gördükçe içimden ‘helal olsun’ deyip durdum. Göreve geleli bir buçuk yıl olmuş ama... Aması şu ki ortaya başarılı bir çalışma süreci koymuş Başkan Taşçı. Başarının ekip işi olduğunu da bir kez daha anladım bu hizmet turu sırasında. Yıllardır tanıdığım ve haber sihirbazı olarak nitelendirdiğim Atakum Belediyesi Basın Danışmanı Ahmet Çağdaş Çatoğlu, Özel Kalem Müdürü Zeki Meteoğlu, Kültür Müdürü Kadir Yalnız ve diğer arkadaşlar hem projelere çok hakim hem de başarılı bir ekip çalışması ortaya koyuyor. Hepsine görevlerindeki başarılarının devamını dilerken, misafirperverlikleri için teşekkür etmeliyim.

Sonuç olarak değerli okuyucularım, Atakum İlçesi nde başarılı bir belediye başkanı ve bu başkanın arkasında güçlü bir ekip gördüm. Projeleri, çalışmaları ve hedefleriyle birlikte Atakum Belediyesi önümüzdeki sürece damgasını vuracak gibi duruyor. Bize de bir Samsunlu olarak bu durumdan gurur duymak, her başarıyı olduğu gibi bu başarıyı da takdir etmek düşer. Helal olsun İshak Taşçı, özlenen belediye başkanı profilini çok başarılı bir şekilde dolduruyorsun...

Siz başarın, bizler de onur duyalım...