n İçinde bulunduğumuz yüzyılda şehirlerin gelişmişliği ve yaşanabilirliği nüfusun yoğunluğu ve coğrafi genişlikleriyle ölçülmüyor. Ülke ekonomisine ne kadar katkı sağlıyor, milli gelirden kişi başına ne kadar pay alıyor. Sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlik alanlarının ne kadar olduğu gibi kriterler ile değerlendiriliyor.
n
n
n
n Geçmişini bilmeyenler geleceği şekillendiremez ,anlayışıyla yola çıkılarak hazırlanan-Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik-SAMSUN isimli iki ciltlik kitap var şu anda elimde.Canik Belediyesi ve History Studies dergisi işbirliğince düzenlenen 2. Uluslararası Canik Sempozyumu kapsamında değişik ülke ve üniversitelerden 90 bilim insanının katılımıyla(19-21 Ekim 2012 de gerçekleştirilen etkinlik sonucu kitaplaştırılan tüm Samsunluların hatta Karadenizlilerin elininin altında bulundurması gereken eserin editörlüğünü Dç. Dr.Osman KÖSE yapmış.
n
n
n
n Bölgenin tarihten bugüne dek sosyal,kültürel ve ticari hayatını irdeleyen bu yapıtı hazırlayanları gelecek kuşaklar hak ettiği yere oturtacaktır mutlaka.
n
n
n
n Özelde Samsun genelde ise Canik bölgesini tarihten bugünlere taşıyan bu kitabın hazırlanmasında maddi manevi tüm olanaklarını seferber eden Canik Belediye Başkanı Osman GENÇ e ne kadar teşekkür etsek azdır diye düşünüyorum.
n
n Bu kentin tarihine, kültürüne hizmetin böyle bir şey olduğunu bilen bilmeyen herkese göstermiştir Başkan Osman GENÇ.
n
n
n
n Teşekkürler; işte kültür hizmeti bu...
n
n
n
n
n