Samsunspor un yeni teknik direktörü.
Kimilerine göre sert mizaçlı,kimilerine göre hırslı,kimilerine göre mesafeli.
Hakkında çok şey söylenmiştir futbol dünyasında ve daha çok geçen yıl aldığı cezalarla ülke gündemine gelen bir isim.
Televizyondaki futbol yorumculuğu esnasında da doğruları konuşmaktan çekinmeyen üslubuyla tanınan bir isim.
Basın mensuplarıyla bir sohbet toplantısında biraraya geldi. Ve ilk kez kendisiyle sohbet edip nasıl biri olduğu, Samsunspor daki hedeflerinin ne olduğu,nasıl bir takım oluşturup nasıl bir futbol oynatacağına yönelik fikir sahibi olma imkanı bulduk.
Toplantının başında söylediği önemli bir cümle vardı altı çizilmesi gereken:
Bazı takımlar vardır,hangi ligde oynadığının önemi yoktur. Adı, tarihi, futbol kültürü olan bu takımların adı bile yeterlidir seve seve çalışmak için. Samsunspor da böyle bir kulüptür ve camia olmuş bir kulüptür.
Bu sözler, Ümit Hocanın nasıl bir camiada çalıştığının farkında olduğunu gösterir ki önemli bir ayrıntıdır.
Takımların politikaları olur ve hocalar ona uymalıdır. Transfer dahil bu kulübün de bir politikası var ve uymak durumundayız,sözleriyle de Şunu isterim,bunu isterim tarzında ve tavrında biri olmadığını ortaya koydu.
Transfere ihtiyacımız var, 4-5 oyuncu alınması için yönetime bilgi verdim. sözünün hemen ardından kulübün maddi durumu ve menfaatlerine uygun olmak koşulunu eklemesi bu tavrın bir başka göstergesi.
Hangi mevkilere oyuncu alınacağını açıkça ifade etmedi ve oyuncularıma haksızlık etmek istemem sözüyle de oyuncuların etten kemikten yaratılmış varlıklar olduğunun bilincinde olduğu izlenimi verdi.
Geçen yıllarda takıma final oynatan hocalara ve Erhan Altın a teşekkür ederek de vefasını gösterdi.
Yardımcılarından övgüyle bahsederken, ekip ruhuna verdiği önemi ortaya koydu.
Yöneticilerle olan diyaloğunu görünce başarı da başarısızlık da tek kişinin değil tüm ekibindir tespitinin önemini bir kez daha gördük.
Ümit Hoca, kendisine sorduğum hedefiniz nedir sorusuna hamaset dolu, tribünlere oynayan, hayal satan mesajlar vermek yerine gerçekçi sözler sarf ederek cevap verdi.
Ayrıca hücum ağırlıklı bir takım izleyebileceğimizin ipuçlarını verdi.
Gençleri mutlaka bu takıma monte etmek istediğinin altını çizdi.
İlk yarı sonunda 25-34 arası puan hedefini ortaya açıkça koydu ve devre arası yapılabilecek takviyelerle de takımın daha iyi bir duruma gelerek daha iddialı duruma gelebiliriz,dedi.
Sözün özü hakkında çok şey söylenen Ümit Özat ile ilgili edindiğim izlenimler bu şekilde.
İddialı,realist,ilkeli,kendisine göre kuralları olan,gençleri kazanmak isteyen,saygılı,dürüst görünümlü ayakları yere basan bir genç teknik adam.
Umarım, kariyerinde önemli başarıları Samsunspor da yaşar.