n

n

n

n

n 5 Ekim Cumartesi günü,Atakum AND. İmam-Hatip Lisesi Müdürü Sn. Zahit Köseoğlu’nun ev sahipliğindeAtakum Milli Eğitim Müdürü Sn. Recep Aktaş ve Şb. müdürleriSn.Hüseyin Aksakal ve Sn. İsmail Kirendibiolmak üzere Samsun İmam-Hatip Lisesi eski müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluş başkanları ile birlikteydik.

n

n Kahvaltıdan sonra İmam-Hatip okullarının dünü ve bugünü ile ilgili sohbet yaptık. Eski müdürler bazı hatıralarını hazırunla paylaştı.

n

n Milli Eğitim Müdürü Sn. Recep Aktaş BeydenAtakum’da İmam- Hatip Ortaokulu ve Lisesi ile ilgili yapılmış çalışmaları zevkle ve heyecanla dinledik.Geçmişte emeği geçmiş kişileri hayırla yadederek konuşan Sn. Aktaş “ eğitimimizde ve okullarımızda olması gereken kaliteye “ dikkat çekmiştir.

n

n Kahvaltıdan ve sohbetten sonra hep birlikte Atakum’da yapılmakta olan İmam- Hatip Ortaokulu’nun ve Lisesi’nin inşaat alanlarını gezdik.

n

n Gerek İmam-Hatip Ortaokulu’nun ve gerekse Lisesi’nin yapılacağı yerler coğrafi olarak fevkalade güzel yerlerdi.

n

n Atakum’ahakim tepede inşa edilecek İmam-Hatip Lisesi’nin ihalesi tamamlanmış olup inşallah yakında temeli atılacaktır.

n

n 52 dönüm arazi üzerinde 48 derslik, toplamında kız-erkek olmak üzere 600 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu, iki spor salonu , uygulama camii ile açık spor alanlarından oluşan okul tamamlandığında yörenin önemli eğitim ihtiyacını karşılaması yanında sağlayacağı barınma imkanı ile de dışarıdan gelecek öğrencilere katkısı olacaktır.

n

n Emeği geçmiş ve geçecek herkese milletimiz adına şükran borçluyuz.

n

n İmam-Hatip okulları bu milletin önemli ortak paydalarından birisi ve en önemlisidir.

n

n İmam-Hatip okullarına karşı olmak ,burada öğretilen Kur’an’a, Hadis-i şeriflere, Peygamber hayatına , Mesleki ( Kur’an) Arapçasına ve diğer dini bilgilere karşı olmak demektir.Bu okullarda her siyasi görüş mensubu insanların çocukları okumaktadır. Okullar devletin tayin ve denetiminde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

n

n İmam-Hatip okulu düşmanlığı bilerek yada bilmeyerek milletin dinine ve tarihine düşmanlıktır.

n

n Bu okullara yönelik dostluk ve düşmanlık hiçbir zaman tarihin tozlu raflarında saklanamamıştır.

n

n Hergün, her daim silinerek gün yüzüne çıkarılmış ve bir ayna gibi dostluk yada düşmanlık yapanların karşısına konulmuştur. Bu, dünya mükafatı yada cezasıdır. Ahiret ise daha farklıdır.

n

n Bu nedenledir ki Atakum İmam-Hatip Lisesi’ne emeği geçenlerin unutulmayacağını söylüyoruz.

n

n Tarih bu ifademizin canlı tanığıdır.

n

n Bu buluşmayı sağlayan Atakum Anadolu İmam- Hatip Lisesi Müdürü Sn. Zahit Köseoğlu’na ve çalışma arkadaşlarına teşekkürle selam ve sevgiler…

n

n

n

n

n

n NOT: Kurban Bayramı nedeniyle şehir dışında olacağı için yazılarıma bir süre ara vereceğim. Tüm okurlarımın Kurban Bayramı’nı kutlar, sağlıklı ve mutlu nice bayramlar dilerim.

n

n

n

n

n

n

n