Bu hafta cuma günü, 2 tanesi yerli olmak üzere toplam 6 film gösterime girecek.

Oflu Hoca'nın Şifresi 2

Ahmet, başkanlığı kaptırdığı için hala Oflu'ya öfkelidir. Oflu Hoca yüzünden hem itibar hem para kaybetmiştir. Tekrar başkan olmanın yollarını ararken zengin müteahhit İdris, oğlu Şaban'a Nur'u ister. Ahmet kendini kurtarmak için hemen kabul eder. Durumu öğrenen Kadir ve Oflu Nur'u kaçırmaya karar verirler.

Ama Nur'u kaçırayım derken yanlışlıkla Ahmet'in halasını kaçırırlar. Hala, Ali Osman'a evvelden beri aşıktır, onunla evlenmek ister. Ama Ali Osman buna yanaşmaz. Hala Ali Osman'ı ikna ederse Arsin'deki arsaları Ahmet'in üstüne yapacağını söyler. Teklifi duyan Ahmet hemen çark eder, Oflu'ya babasını bu evliliğe ikna ederse Nur'u Kadir'e vereceğini söyler. Ama aklında başka bir plan vardır.

Nikah hazırlıkları başlar. Ahmet'in keyfi yerindedir. Önce Emine halayla Ali Osman'ın nikahını kıydıracak sıra Kadir ve Nur'un nikahına geldiğinde nikah kıyılmadan duruma el koyacaktır. Niyeti Nur'u Şaban'la evlendirmektir. Ama planı ters teper, Ali Osman ve Oflu Ahmet'in hinlik peşinde olduğunu anlamış, ona oyun oynamışlardır.

Dadaş

Türk sineması 2016'ya 'Dadaş'la merhaba diyecek. Uluslararası bir tetikçinin hazin hayat hikayesini konu alan filmin başrollerini Murat Yıldırım, Ümit Acar, Yılmaz Şerif, Volkan Bora Dilek, Barbaros Levent Şeçkin ve Olga Fabi paylaşıyor.

Hitchcock/Truffaut

Başrollerini Mathieu Amalric, Wes Anderson, Peter Bogdanovich'in başlatığı filmin yönetmeni, Kent Jones.

Bir sanat dalının yöneldiği istikamete azami derecede etki eden iki yönetmen, Alfred Hitchcock ve François Truffaut. İkisi arasında kurulmuş bir köprü var: Truffaut'nun Hitchcock'la 3 gün boyunca yaptığı söyleşiden derlediği, 1966 yılında yayımlanan kitabı Hitchcock'a Göre Sinema. Kent Jones'un belgeseli Hitchcock/Truffaut, bir soru soruyor sinemanın halihazırdaki büyük yönetmenlerine: "Bu kitap sinemaya bakışınızı nasıl etkiledi?"

Angry Birds

Film bizi nüfusu tamamen –ya da neredeyse tamamen– mutlu ve uçamayan kuşlardan oluşan bir adaya götürüyor. Bu cennet köşede, öfke sorunu olan Red, hızlı Chuck ve gelgitleri olan Bomba hep dışarıda kalmıştır. Fakat ada gizemli yeşil domuzcuklar tarafından ziyaret edildiğinde, domuzların neyin peşinde olduğunu çözmek bu dışlanmış kuşlara kalır.

Dehşet Treni

Seyahat görevlisi Joe 20'li yaşlarında genç bir adamdır. İşte geçen uzun bir günün ardından eve gitmeye hazırlanır, fakat henüz çıkmadan müdürü tarafından gecenin son tren seferinde çalışması gerektiğini öğrenir. Geceyi katlanılabilir kılan tek şey güzel hostes Ellen'in de Joe ile birlikte çalışacak olmasıdır. Tren, ne olduğu belli olmayan bir cisme çarpıp ormanın ortasında kaldığında ve makinist etrafa bakmak için trenden inip bir daha geri dönmediğinde durum çok tuhaf bir hal alır.

Kötü Komşular 2

Kötü Komşular 2'de Seth Rogen, Zac Efron ve Rose Byrne ekibine Chloe Grace Moretz katılıyor. Ebeveynlerin komşu kız kardeşlerle karşı karşıya geldiğinde meydana gelen olayları konu alan filmin yönetmen koltuğunda Nicholas Stoller oturuyor.