Venezuela'da enerji tasarrufu yapmak amacıyla devlet memurlarına haftalık 5 gün izin verildi. Verilen izinle birlikte Venezuela memurları haftanın iki günü çalışacak ve çalışmadıkları günlerin de maaşını alacak. Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından yapılan açıklamada, enerji tasarrufu çalışmaları kapsamında devlet memurları sadece Pazartesi ve Salı günü çalışacak denirken, bu iznin 2 hafta sürmesi bekleniyor.

SAÇINIZI MAKİNAYLA KURUTMAYIN

Venezuela'da ay başından bu yana Cuma günleri de tatil yapan memurlar, artık haftanın 5 günü tatil yapacak. Birçok devlet memuru tatil haberini sevinçle karşılarken, çalışması zorunlu görülen hastane personelleri izin kullanamayacak. Ülkede enerji tasarrufu çalışmaları nedeniyle Devlet Başkanı tarafından yapılan açıklamada, kadınların saçlarını fön makinasıyla kurutmaması, kıyafetlerin ütülenmemesi gibi tedbirler alınması gerektiği ifade edildi.

Verilen izin 3 milyon devlet çalışanını kapsarken, 40 gün boyunca günlük 4 saat elektrik kesintisi de, Venezuela'daki tasarruf tedbirlerinden sadece bir tanesi olarak biliniyor.