Pistteki çökmelerden dolayı 8 Ağustos tarihinde bakıma alınan ve 3 ay boyunca hava trafiğine kapatılan Samsun Çarşamba Havalimanı'ndaki hummalı çalışma devam ediyor. Çalışmaların kasım ayında tamamlanması ve havalimanının 8 Kasım'da açılması bekleniyor. Çalışmaları ve son durumu incelemek üzere Vali Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, havalimanını ziyaret ederek, müteahhit firma yetkilileriyle görüştü.

YAĞMUR ÇAMUR DEMEDEN ÇALIŞIN

Çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Kaymak, 'Sizlerden beklentimiz gece gündüz demeden çalışmanız, yağmur çamur demeden çalışmanız gerekiyor' şeklinde konuştu.

İŞLERİMİZDEN FERAGAT ETTİK

Başkan Yılmaz ise, 'Sizin beton aldığınız şirketle görüştük, biz bu süre zarfında ilgili firmadan beton almama kararı aldık. Bizle iş yapan firmalara da 'önümüzdeki 15 gün başka yerlerden beton alın' dedik. Kendi işlerimizi aksatmayı göze alarak bu talimatı verdik. Çünkü bu coğrafyanın ve bölgenin bir işi bu. Onun için bizim işlerimizin ufak tefek aksamalarını göze aldık. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz' ifadelerini kullandı.

HİÇBİR BİR PROBLEM YOK

Pistteki bakım çalışmalarını yapan firmanın genel müdür yardımcısı Kemal Birinci, havalimanının son durumu hakkında bilgi verdi. 8 Ağustos'ta bakım işine başladıklarını ve 90 günlük bir sürelerinin olduğunu ifade eden Birinci, bu bilinçle işe başladıklarını kaydetti. Çok hızlı bir şekilde beton kırımları, kazı ve dolgu işlemlerini tamamladıklarını aktaran Birinci, 'Sadece imalat anlamında kaliteli kaplama beton işimiz var, Samsun ve Türkiye'nin en iyi beton firmasıyla anlaştık. Dolayısıyla şantiyenin zamanında teslimi noktasında, işin sağlıklı yapılması anlamında hiçbir bir problem şu an için söz konusu değil. İnşallah bir aksilik olmadan 8 Kasım'da havalimanı açılacak. İşlerimiz bittikten sonra AYGM Genel Müdürlüğü gelip genel bir inceleme yapacak ve her şey uygunca uçak indirimi yapılacak Bu anlamda hiçbir sıkıntı yaşamayacağız, kontrollü bir şekilde ilerliyoruz' dedi.

ÇALIŞMALARDA SONA YAKLAŞTIK

Anlaşma yapılan beton firmasıyla sevkiyat noktasında sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Birinci, Vali Kaymak ve Başkan Yılmaz'ın devreye girdiğini ve ilgili firmayla toplantı yaptıklarını, sorunun çözüldüğünü aktardı. Birinci, 'Başkan Yılmaz, kendi projeleri için alacakları betondan 15 gün fedakarlık yaptı. Bu nedenle ilgili firma şu andan itibaren tamamen santrallerini, bize çalıştırıyor. Biz bütün çalışmalarımızı, kaya dolgularımızı, katman dolgularımızı, zayıf betonlarımızı yaptık. Sadece 40 cm'lik kaliteli kaplama beton yapma işi kaldı. Yani çalışmalarda sona yaklaştık, bütün altyapımızı, elektrik, drenaj alt yapıları, çevre şerit saha düzenlemesi tamamlandı. Beton işi de biterse imalatımız tamamlanmış olacak. Şu anki ilerleyişe göre herhangi bir aksaklık görülmüyor, 8 Kasım'da açılacak' diye konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL