Bir yıl aradan sonra yeniden PTT 1. Lig'e çıkan Manisaspor'un bu sezondaki başarılı Teknik Direktörü Taner Taşkın, yaptığı açıklamada, "Emaneti şerefimle onurumla yerine teslim ettim. Bu şampiyonluk Manisa halkına hayırlı olsun istifa ediyorum' dedi.

Zor koşullarda futbolcularıyla birlikte sıkıntılı bir sezon geçirdiğini dile getiren Manisaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, sezon sonunda istifa edeceğinin sinyallerini 6 hafta önce Keçiören deplasmanındaki mağlubiyet sonrasında verdiğinin altını çizerek, "Sözümün arkasındayım. İki yıl önce yolum, daha önceden de formasını giydiğim Manisaspor ile PTT liginde kesişti. İnanın o yıl bir puanla ligden düştük. Herkes istifa etmemi ve şehri terk etmem gerektiğini söyledi. Ben ise yıllarca bu takımın formasını giyerek ekmeğini yediğim Manisaspor'u yarı yolda bırakmama kararı aldım. Bu yolculuğun zorlu olacağının bilincindeydim. Gerçekten hem yönetim hem de takımı şampiyon yapan futbolcularım, yardımcı antrenörlerim sezon boyunca ekonomik krizin içerisinden geçtik. Dünyada borçları üzerinde taşıyarak şampiyon olmuş bir başka takım yok. Bu zorlu sezonun sonunda emaneti şerefimle onurumla yerine teslim ettim. Bu şampiyonluk Manisa halkına hayırlı olsun. Başta kulübün başkanı Abdullah Mergen, yönetimi, futbolcular ve bu şehir şampiyonluğu hak etti' diye konuştu.

Manisaspor'da zorlu geçen iki sezonu geride bıraktığını kaydeden Taşkın, "Bu süreçte ailem ile birlikte çok yıprandım. Tek başıma takımı sorunları ile sırtlamaya şehir ile arasında köprü olmaya çalıştım. Bu da tabi ki başta beni ve ailemin zor aylar geçirmesine neden oldu. Şimdi biraz aileme ve çocuğuma zaman ayıracağım" dedi.
Herhangi bir takımdan teklif almadığının altını da çizen Taşkın, "Manisaspor'dan ayrılmamda bir kulüpten teklif almışlığım yok. Bir takımla da öncesinden bir anlaşmamda yok. Kongrede kim aday ve başkan olursa olsun Manisaspor defterini kapattım. İleride sıkıntıya düşerlerse bana da ihtiyaçları olursa her zaman göreve hazırım' diye konuştu.

'DEKLARASYONDAN HABERİM YOKTU'

Şampiyonluk maçı öncesi futbolcular tarafından yayımlanan deklarasyondan haberdar olmadığını da dile getiren Taşkın şunları söyledi:

"Şampiyonluk maçından önce futbolcularımın yayınladığı deklarasyondan hiç haberim olmadı. Eğer olsa idi engellemek için elimden geleni yapardım. Futbolcularımın haksız olduğunu söylemiyorum gerçekten onlarda zor bir sezon geçirdiler. Şampiyonluk maçından sonra deklarasyon yayınlamalarını tavsiye ederdim.'
Taşkın, istifasını yarın Manisaspor Kulüp Başkanı Abdullah Mergen ve yönetime vereceğini söyledi.