Hekimlerin emeklilik maaşının düşük olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, hem emeklilikteki artışın sağlanması hem de yıpranma payı için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Bakan Demircan'ın açıklamasıyla ilgili konuşan Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, hekimler için son derece önemli olan emeklilik ve yıpranma payının gündeme alınmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

SONUCU BEKLİYORUZ

Türk Tabipleri Birliği'nin yıpranma payı ve emeklilikle ilgili birtakım çalışmalarının olduğunu dile getiren Erkan, iki konunun da kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Hekimlerin çalışırken aldıkları ücretlerin, büyük kısmının döner sermaye ödeneklerinden oluştuğunu kaydeden Erkan, döner sermayenin de emekli maaşına yansımadığını dile getirdi. Erkan, 'Dolayısıyla bir hekim emekli olduğunda 2 bin lira civarı maaş alıyor. Türk Tabipleri ve Tabip Odası olarak bu konuyu zaman zaman dile getirdik. Hekimler, emeklilik döneminde mağdur olabiliyor. Bakan Demircan'ın bunu gündeme alması, çalışma yaptıklarını açıklaması çok doğru ve mutluluk verici bir gelişme. Tabi sonucunu da görmemiz gerekiyor, çünkü son dönemlerde verilen müjdeler bazen unutuluyor. Açıklamayı önemsiyoruz ama somut sonuçlarını gördüğümüzde daha mutlu olacağız' ifadelerini kullandı.

BİR İSTEĞİMİZ DAHA VAR

Yıpranma payının da emeklilik kadar önemli olduğunu vurgulayan Dr. Erkan, hekimlerin artan şiddet olayları ve çalışma ortamındaki yoğunluktan dolayı yıprandığını kaydetti. Pozitif bir ayrıcalık sunulması gerektiğini dile getiren Erkan, 'Yıpranma payı konusunun da gündeme gelmesi bizim açımızdan gayet olumlu. Bakan Demircan'ın bu açıklamasını destekliyoruz. Bizim için bir diğer önemli konu ise şiddetle ilgili TCK'ya bir madde eklenmesidir. Bakan Demircan, bu konuyu da gündemine alırsa mutlu oluruz. Tabi bu açıklamaların sonuçlarını bekliyoruz, Bakan Demircan'a ve sözüne güveniyoruz' diye konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL