Yayınlanmış 11 adet kitabı ve yenilenebilir enerji üzerine 3 adet patentli buluşu olan ve iki yıl önce yakıtla çalışan jeneratör yerine yakıtsız çalışan enerji robotunu keşfeden Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Kapusuz, Karadeniz'in dalgalarından esinlenerek hazırladığı ve 'Dalga Panelleri Enerji Projesi' ile enerji üzerine bilim çalışmalarını destekleyen Amerikan International Royal Academy Unıted Nations'a başvurdu. Projeyi olumlu bulan Üniversite Bilim Kurulu, Ahmet Kapusuz'u 'Altenatif Enerji Anabilim Dalı' alanında profesörlük diploması ile ödüllendirdi.

'DALGALARDAN BİNLERCE YIL YETECEK ENERJİ ÜRETİLEBİLİR'

Projesinin uygulanmasıyla deniz ve okyanus dalgalarından enerji üretilebileceğini kaydeden Prof. Dr. Ahmet Kapusuz, 'Dünyanın üçte ikisi deniz ve okyanuslarla kaplıdır. Deniz ve okyanus dalgalarından enerji üretimi konusundaki bu projem insanlığın doğayı tahrip etmeden kendine binlerce yıl yetecek bir enerji projesidir. İşte bu enerji dünya enerji ihtiyacının yüz bin katı büyüklüğündedir. Buradan yola çıkan International Royal Academy Unıted Nations, tüm dünyada temsilcilikleriyle sosyal, ekonomik ve kültürel faaliyetleriyle insanlığın geleceğini belirleyen bu enerji projesine el attı. Beni de ortak bir çalışma içine alarak böyle bir projenin tüm dünyada yaşama geçirilmesi konusunda iddialı bir şekilde tanıtım ve uygulama aşamasına getirdi' dedi.

'BU PROJE TÜRKİYE'YE YAKIŞIR'

Bu projenin önce Türkiye'de uygulanmasını isteyen Prof. Dr. Ahmet Kapusuz, şöyle devam etti: 'Bu diploma yalnız benim değil, ülkemin de onuru olmuştur. Bir kez daha gördük ki, Türkiye'nin göremediği değeri yine Amerika gördü. İşte yıllarımın ödülü Amerika'nın önde gelen üniversitesi International Royal Academy Unıted Nations tarafından 'Altenative Energy' Anabilim Dalı'nda verilen profesörlük diplomam şahsıma gönderilmiştir. Bu profesörlük diplomam için Mr. Duke Dr. Alexsander Sokolinski ve Mr. Alex Vurginshteyn ve çalışmalarımı uluslararasına taşıyan International Royal Academy Unıted Nations'un Türkiye temsilcisi Dr. Gülgün Kırgız ve Nijerya temsilcisi Adeni Ajaniyi'a sonsuz teşekkürlerimi borç bilirim. Dilek ve temennilerimde ise ülkemin bilim ve iktidar mekanizmalarının bu çalışmalarımın farkında, önem ve ehemmiyetinde olmasıdır. Zira bu projeler öncelikle ülkeme yakışır. Henüz geç kalınmış olmasa bile ben projelerimi ülkeme mal etmek istiyorum'

YAKITSIZ ÇALIŞAN ROBOT KEŞFETMİŞTİ

Prof. Dr. Ahmet Kapusuz., iki yıl önce yakıtsız çalışan ve aynı anda 52 ampulü yakabilen robot keşfetmişti. Kapusuz, bu keşfiyle çevreyi kirletmeyen, sessiz çalışan ve yüzde 80 oranında her yönü ile verimlilik içeren bir sistemi ortaya çıkarmış, robot ile 12 voltluk akımın 220 volta çıkarılabileceğini göstermişti.