Başkanlığa seçilen Dr. Murat Erkan, "Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz ve siyaset yapmayacağız" dedi.

Samsun Türk-İş Eğitim Merkezi'nde Samsun Tabip Odası'nın Olagan Genel Kurulu yapıldı. Başkan Doç. Dr. Fatih Özkan'ın aday olmadığı genel kurulda, Prof. Dr. Canan Albayrak ile Çağdaş Hekim Grubu adına aday olan Dr. Murat Erkan başkanlık için yarıştı. Bin 870 üyenin, bin 400'ü oy kullandığı seçimi, Çağdaş Hekim Grubu kazandı.

ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ

Başkanlığa seçilen Dr. Murat Erkan, "Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Samsun'da, hekimlerin haklarını, başlarına birşey gelmeden, önleyici, girişim ve çalışmalar yapacağız. Her platformda haklarını savunacağız. Hekimlerin çalışma koşullarını, ekonomik, sosyal koşulllarıyla ile ilgili her zaman hekimlerin yanında olacağız. Sağlık alanında çalışan sağlık emekçilerimize dekatkılarımız olacak. Samsun, sağlık ortamı ile ilgili artık, Tabip Odası en doğru, en hızlı, en net bilgiyi ortaya koyacak. Samsun sağlığına katkı olacak. Kimseyi ötekileştirmeyecek, siyaset yapılmayacak. Çağdaş hekimlerin, laik, demokratik, Cumhuriyete yaraşır, birleştirici bütünleştirici, bir yönetim anlayışı sergiyleyeceğiz" dedi.

Samsun Tabip Odası'nın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: "Murat Erkan, Zeliha Tekcan, Özgür Ecemiş, Oğuz Uzun, Nilgün Cengiz, Ayfer Kamalı Polat ve Canan Albayrak."