Beşiktaş'ın bu sezon en formda futbolcularından bir tanesi olan ve attığı 25 golle takımına şampiyonluk yolunda büyük katkı yapan Mario Gomez için talipler bitmiyor. Özellikle Manchester United'ın yakından ilgilendiği Gomez için son olarak Alman takımları da Beşiktaş'ın kapısını çalmaya başladı. Geçen sezon Bundesliga'da ikinci olan ve bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final oynayan Wolfsburg, golcü futbolcunun transfer edilmesi için çalışmalara başladı. EURO 2016'da Alman milli takımına dahil edilmesine kesin gözüyle bakılan Gomez'in, turnuvada da başarılı bir performans ortaya koyması halinde değerini katlayacağı ifade ediliyor.

Wolfsburg yetkililerinden Klaus Allofs tarafından yapılan Gomez açıklamasında da, 'Bir oyuncu bu kadar başarılı bir sezon geçiriyorsa, onunla tabii ki ilgilenirsiniz. Ama bunun dışında yorum yapmak istemiyorum. Her gün başka bir isimle gündeme geliyoruz. Hangi bölgelerde güçlenmek istediğimizi biliyoruz. Eğer açıklanacak bir şey varsa da açıklarız.' denildi.

Bilindiği gibi Wolfsburg, devre arasında Gomez'i transfer etmek istemiş ancak hem Beşiktaş'ın hem de Alman oyuncunun transfere sıcak bakmaması nedeniyle başarılı olamamıştı.